iDH’YE YANIK üNiESi AÇILACAK

Bursa İl Sağlık Müdürü Dr. Özcan Akan bayram öncesi tedbirleri yerince incelemek amacı ile İnegöl Devlet Hastanesini ziyaret etti. Ziyarette konuşan Akan, “Hiç bir vatandaşımız Bursa’ya gitmesinler, yanıkla ilgili ihtiyaçlarını buradan giderebilsinler istiyoruz. Bu nedenle de Yanık ünitemizi planlıyoruz” dedi.

Yayınlama: 18.08.2018
1.639
A+
A-

Dr. Özcan Ayhan’ı İnegöl Devlet Hastanesi Başhekim Yardımcısı Metin Özcan ve Sağlık-Sen Bursa Şube Başkan Yardımcısı Hüseyin Aydın ile hastane yöneticileri karşıladı. Acil Servisi ve bazı bölümleri gezen Akan, hastalara da acil şifalar diledi.

 

Ziyaretin ardından açıklama yapan Bursa İl Sağlık Müdürü Dr. Özcan Akan, “Bayram öncesi tedbirleri yerinde görmek için İnegöl Devlet Hastanesi ve Diş hastanesini ziyaret ettik. İnegöl Devlet hastanesini planlarken bölgesel nitelikli planlamıştık. Yaklaşık 500 binlik bir nüfusa hitap edecek şekilde dizayn ettik. Şüphesiz İnegöl çok hızlı büyüyen bir ilçe. Aynı zamanda Yenişehir, Söğüt, Domaniç’ten gelen hastalarımız var. Adım adım nitelikli hizmetlerimizi tamamlamaya devam ediyoruz. Amacımız bu bölgede hiçbir hastanın Bursa merkeze gitmemesi. Bu amaç doğrultusunda da burada gerek ikinci gerekse üçüncü basamak kapsamında bölge olan Acil, yeni doğan, yoğun bakım, diyaliz, yanık hizmetlerini verebilmek maksadıysa buradaki hastanemizi her geçen gün güçlendiriyoruz” dedi.






 

İNEGÖL’E YANIK ÜNİTESİ

Önümüzdeki günlerde burada yeni bir ünite açacaklarını duyuran Akan, “Burada yakında yanık ünitemizi açacağız. Burası aynı zamanda sanayi bölgesi. Yanık vakaları malumunuz sık sık karşımıza çıkıyor. Hiç bir vatandaşımız Bursa’ya gitmesinler, yanıkla ilgili ihtiyaçlarını buradan giderebilsinler istiyoruz. Bu nedenle de Yanık ünitemizi planlıyoruz. İlk önce yanık ünitesini yapacağız. Psikiyatri merkezimizi yapacağız” diye konuştu.

 

HEKİM SAYISINI ARTTIRMAYI DÜŞÜNÜYORUZ

Akan, ilerleyen zamanlarda onkoloji hizmet birimini devreye sokacaklarını da bildirdi.

İnegöl’ü güçlendireceklerini söyleyen Akan, “Güçlendirilmiş ilçe hastanesi konseptinde ihtiyaç duyduğumuz diğer branşlarda da hekim sayısını artırmayı düşünüyoruz. Kadın doğum, çocuk, genel cerrahi ve dahili de 24 saat nöbet tutacak şekilde planlama yapıyoruz. Amacımız burada 24 saat bu branşlarda nöbet tutulabilsin istiyoruz” ifadelerini kullandı.

 

ÇALIŞMALARIMIZ DEVAM EDİYOR

İnegöl’ün 4 olan istasyon sayısını 6’ya çıkarmayı hedeflediklerini aktaran Akan, “Sanayi bölgesinde yapacağımız yeni istasyonla alakalı çalışmalarımız devam ediyor” diye konuştu.

 

BURSA’YI SAYILI MERKEZLERDEN BİRİ YAPACAĞIZ

Sağlıklı yaşam merkezi inşaatının devam ettiğini duyuran Akan, “Bursa’mızın en büyük sağlıklı yaşam merkezlerinden bir tanesi. İnşallah yılsonuna kadar onu da yetiştirmeyi hedefliyoruz. Diğer ihtiyaç duyduğumuz göçmen sağlığı, aile sağlığı merkezlerimizi artırmaya çalışıyoruz. Neticede biz 2020 yılına geldiğimiz zaman İnegöl’ün hastane, sağlıklı yaşam merkezi, 112 istasyon ve aile sağlığı merkezlerini tamamlamış olarak gireceğiz. Bursa’yı da sayılı merkezlerinden birisi yapacağız. Bursa kanser tanı ve tedavisinde, kalp tedavilerinde, fizik tedavi ve rehabilitasyonda, organ naklinde marka yapmak istiyoruz” şeklinde konuştu.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş