VERiLER TEPKi GöSTERDi

Hacı Sevim Yıldız Eğitim Kampüsünün nüfusunun artması için İnegöl’de eğitim veren bazı liselerin kapatılıp, öğrencilerin kampüse taşınması kararı alındı. Çocuklarını İnegöl’den kampüse göndermek istemeyen veliler duruma tepki göstererek, imza kampanyası başlattı.

Yayınlama: 10.07.2017
1.214
A+
A-

 

Geçtiğimiz Cuma günü okul yönetimi velilerle toplantı yaparak okulun kapatılacağını öğrencilerin kampüse nakledileceği iletti. Toplantının ardından bu duruma tepki gösteren veliler imza kampanyası başlattı.

 






Çocuğunu kampüse göndermek istemeyen velilerden Demet Büyük, “Çocuğumun bu okuldan gitmesini istemiyorum. Ben zaten çocuğumun kampüse gitmesini isteseydim buraya kayıt yaptırmazdım. Ben çocuğumu kampüse göndermek istemiyorum. Üç gün önce okulun kapanacağını öğrendik. Bu duruma tepki gösteriyoruz. Emri vakiyle olmaz bu durum ”şeklinde konuştu.

 

Bir başka veli Fatma Çayır ise, “Eğitim konusunda başarının düşeceği kanısındayım. Kız çocuğumu gönderemem dağın başına. Kızımın başarısının düşmesini istemiyorum. Biz zaten okul tercihimizi yaptık. Aynı tercihle devam etmesini istiyorum. 3 yıl boşunca bu okulda devam edilsin, kademeli olarak okul kapatılsın” dedi.

 

Şaban irkilmez isimli veli ise,  “Okul buradan oraya gidiyorsa benim çocuğum sınıfta kalmış demektir. Severek okuduğu okul çocuğumun elinden alınıyor. Yargısız infaz. Burada benim çocuğum gözetimde eğitim alıyordu. Şuan sigara içiyor orada başka bir şey içecek. Bilmiyorum. Biz istemiyoruz” ifadeleirni kullandı.

 

Hacı Sevim Yıldız Mesleki Eğitim Kampusu öğrenci sayısının artırılması için bazı okulların kapatılmasına karar verilmesi ile birlikte bu kapsamda Saime Sultan Mesleki ve Teknik Lisesi kapatılarak öğrencilerin tamamı kampüse nakledilecek. Saime Sultan Mesleki ve Teknik Lisesi binası ise İnegöl Spor Lisesine tahsis edilecek.

 

Mesleki ve Teknik Lisesi (Kız Meslek lisesi) öğrencileri ise Yunus Emre ve Nene Hatun Mesleki ve Teknik liselerine nakledilecek. Mevcut bina ise ortaokula dönüştürülecek. Bu kapsamda ayrıca Dörtçelik Mesleki ve Teknik Lisesi okulunun bazı bölümleri kapatılarak öğrenciler kampüse nakledilecek. Kampus’ta ayrıca Sevim Yıldız 5-Mesleki ve Teknik Lisesi de açıldı.

 

Bu uygulama ile Sevim Yıldız Mesleki Kampusu öğrenci sayısı 2 binden 5 bin öğrenci sayısına ulaşacak.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş