iDOHA’dan mamatik uyarısı

İnegöl’ün farklı noktalarına İnegöl Belediyesi tarafından sokak hayvanlarının açlık ve susuzluktan ölmemesi için yerleştirilen Mamatiklerin kullanımı ile ilgili açıklamalarda bulunan İnegöl Doğal Hayatı ve Hayvanları Koruma Derneği Başkanı Av. Nilay Parlar Ateş, mamamatiklerin kullanımında vatandaşlarımızın daha özenli olması gerektiğini belirtti.

Yayınlama: 01.12.2017
476
A+
A-

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan İDOHA Başkanı Nilay Parlar Ateş, “Hemen hemen hepsinde çirkin bir görüntü var. Mamatikler otomatik mama döktüğü halde vatandaşlarımız belki duyarlı davranmaya çalışıyorlar. Yemek artıkları poşet içerisine koyup mamatiklerin mama haznesine koyuyorlar. Hem pislik hem mikrop hem de poşetin ağzı kapalıyken, o poşeti açıp yemeği alması da mümkün değil. Görüntü ve sağlık anlamında çok tehlikeli. Biz diyoruz ki, mamatikler amacına uygun kullanılsın. Duyarlı vatandaşlarımız var ama yemek artıkları uygun yerlere bıraksınlar. Mamatiklere herhangi bir yemek artığı bırakılmasın istiyoruz.Oldukça soğuk günler geçirmeye başladık. Her sene olduğu gibi, bu kış da vatandaşlarımızdan sokak hayvanları için ufak bir ricamız var. Yazın bir kap suya muhtaç olan hayvanlarımız, kışın da yemeğe ihtiyaç duymaktalar. Vatandaşlarımızdan ricamız, yemek artıklarını ayırmaları ve ellerinden geldiğince sokak canlarına destek olmalarıdır” dedi.

 

DUYARLI OLALIM






“Sokak canlarımızı da koruyup kollama görevi bizlerin” diyerek konuşmasını sürdüren Ateş,  “Duyarlı olalım lütfen. Her seferinde söylüyoruz, herkes hayvan sevmek zorunda değil ancak yaşam hakkına saygılı olmak zorundadır. Her vatandaş yemek artığını çöpe dökmese, kenara ayırıp, sokağında uygun bir yere bıraksa, emin olun hayat daha güzel olacaktır. Bizler, onların dilinden insanlara sesleniyoruz. Sevme ama bana zarar da verme. Su verme ama su kabımı da devirme. Doyurma ama lokmamı da önümden alma. Dokunma, izin ver hayatta kalayım. Unutmayın ki, hayvanları sevmeyen insanları hiç sevemez. İnsanoğlunun, çaresiz hayvanlara karşı olan şiddete sessiz kalması, bir insanlık suçudur. Bu suça alet olmayın. Doğaya ve hayvanlara sahip çıkın” ifadelerini kullandı. 



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş