iNÇAL, BiR OKULDAN ÇOK DAHA FAZLASI

Naire Çikayeva Anadolu Lisesi, gerek milli ve manevi farkındalık etkinlikleri, gerekse yaptığı yardım çalışmaları ile ilçe halkının takdirini kazanmaya devam ediyor. Konu ile ilgili gazetemize açıklamalarda bulunan Naire Çikayeva Anadolu Lisesi, Müdürü Cavit Yakşi, “Bizim rehberimiz; İnsanların en hayırlısı, insanlara faydalı olandır. Biz etrafımızdaki insanları ne kadar mutlu edersek, onlara ne kadar çok yardım edersek, o kadar çok mutlu oluyoruz ve insan olduğumuzu anlıyoruz” dedi.

Yayınlama: 10.04.2018
1.473
A+
A-

AFRiKA’YA SU KUYUSU

Öğrencilerin yardım konularında ciddi rağbet gösterdiklerini belirten Naire Çikayeva Anadolu Lisesi, Müdürü Cavit Yakşi, yaklaşık 3 yıl önce öğrencilerin desteği ile Afrika’da Naire Çikayeva adına su kuyusu açtırdıklarını ifade etti.

 






HALEP’E 5 TON UN

Öğrencilerin manevi konulara çok dikkat ettiğini belirten Yakşi, geçtiğimiz yıl İHH aracılığı ile bir hafta içerisinde 5 ton un toplanıp, bölgeye gönderildiğini söyledi.

 

ÖĞRETMENLERDEN FEDAKARLIK

Sadece öğrencilerin değil, öğretmenlerin de kendi aralarında çeşitli yardımlarda bulunduğunu ifade eden Yakşi, her ayın 15’in öğretmenler arasında belirli bir ücret toplanarak, okuldaki maddi durumu olmayan öğrencilere harçlık verildiğini belirtti.

 

MEHMETÇİK UNUTULMADI

Yakşi, kendi direktifleri olmamasına rağmen öğrencilerin Mehmetçik için bir çalışma gerçekleştirdiğini ve bu çalışma neticesinde toplanan ücretlerin vakfın banka hesabına gönderildiğini söyledi.

 

———————————————————————————————————————————

 

Naire Çikayeva Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrenci kadrosu, yaptıkları tekinlik ve programlarla ilçe halkının takdirini kazanmaya devam ediyor.

 

Bir çok yardım faaliyetine katılmalarının yanı sıra, milli ve manevi programlar da düzenleyen Naire Çikayeva Anadolu Lisesi, sosyal etkinliklerini de aralıksız sürdürüyor.

 

AFRİKA’YA SU KUYUSU

Konu ile ilgili gazetemize açıklamalarda bulunan Naire Çikayeva Anadolu Lisesi, Müdürü Cavit Yakşi, “Naire Çikayeva Anadolu Lisesi Müdürü Cavit Yakşi, “Biz bir hayırsever okuluyuz. Bu okulun temelinde, ruhunda, insana hizmet ve iyilik var. Rahmetli olan Naire Çikayeva kızımızın adına ailesinin yaptırmış olduğu bir okul. Biraz belki de buradan kaynaklanıyor. İlk olarak biz bu ismi, insanlara hayat vermesi adına su kuyusu olarak Afrika’ya taşımak istemiştik. Buna öğrencilerimiz çok ciddi anlamda rağbet göstermişlerdi 3 yıl önce. Sonra kısmet oldu ve bunun başladık. Sonra öğrencilerimizin bu konulardaki duyarlılığının çok üst düzeyde olduğunu fark ettik. Bundan dolayı, bu projeler üzerinde daha fazla yoğunlaşmaya başladık. Özellikle ihtiyacı olan insanların, ihtiyaçlarını giderebilme adına ve  milli-manevi değerler anlamında öğrencilerimizi biraz daha gayretlendirmeye çalıştık. Allah’a hamdolsun, biz bir şey söylemeden, öğrencilerimi kendilerine görev adlederek, bu konulara eğilmeye başladılar” dedi.

 

HALEP’E 5 TON UN

Halep’e 5 ton un gönderdiklerini belirten Yakşi, “Geçtiğimiz yıl Halep’e yardım kampanyasında, 5 ton unu bir hafta içerisinde toplayıp göndermiştik. Bu sene içerisinde yaklaşık 3 bin lira civarında bir parayı yine bir vakıf aracılığı ile Afrika’da Kur’an-ı Kerim ve Elifba’nın bulunmadığı, tahtaların üzerine yazılarak insanların öğrenmeye çalıştığı bölgelere Kur’an-ı Kerim ve Elifba alıp gönderdik. İnsanların Kur’an okumasını öğrenmeleri için bu çalışmayı da gerçekleştirmiş olduk” dedi.

 

ÖĞRETMENLERDEN FEDAKARLIK

Sadece öğrencilerin değil, öğretmen kadrosunun da örnek faaliyetler düzenlediğini belirten Yakşi, “Okulumuzda kendi aramızda yapmış olduğumuz sosyal çalışmalarından birisi de her ayın 15’inde öğretmenlerimiz belirli bir miktarda gönüllü olarak kendi aralarında para toplar, kendi içimizde maddi durumu olmayan öğrencilerimize harçlık veriyoruz. Bunu her ay yapıyoruz. Yani bu bir amcanın yeğenine verdiği harçlık gibi öğrencilerimizi rencide etmeden harçlık veriyoruz” şeklinde konuştu.

 

MEHMETÇİK UNUTULMADI

Zeytin Dalı Operasyonu’nun başlaması ile kendi direktifleri olmamasına rağmen öğrencilerin kendi aralarında farkındalık oluşturduğunu belirten Yakşi, “Bildiğiniz üzere ordumuzun vatanımızı, milletimizi bölmeye çalışanlara karşı vermiş olduğu mücadelede, öğrencilerimiz yine farkını göstererek, ‘Cebindeki paranın ne kadarını Mehmetçik Vakfı’na bağışlarsın?’ demişler ver sınıflar içerisinde dolaşarak bir ücret toplamışlar. Ve bugün o harçları vakfın banka hesabına yatırdık” dedi.

 

OKUL 10 YETİME BAKIYOR

İHH’nın yardım kampanyası kapsamında 10 civarında yetime bakıldığını belirten Yakşi, “4 Yıldan beri okulumuzun 10 civarında yetimi var. Onların ihtiyaçlarının karşılanması için de öğrencilerimiz çok gayretli. Okulumuzun bu tür çalışmalara devam edecek” dedi.

 

MİLLİ VE MANEVİ GÜNLER KUTLANIYOR

Konuşmalarını sürdüren Yakşi, “Önemli gün ve gecelerde, milli-manevi değerlerimize vurgu yaparak, en güzel şekilde kutlamaya çalışıyoruz. Bundan sonra bu tür çalışmalarımız artarak devam edecek. Okulumuzun açıldığı günden beri hayırseverimizin bu konuda bize ciddi destekleri var. Her yıl Ramazan Ayı’nda öğretmenlerimiz ve öğrencilerimiz bir araya gelerek iftar programı yapıyoruz. Bu değerli çalışmalarımızı, çevremizdeki okullarla birlikte yapmaya özen gösteriyoruz. Mesela geçen Regaip Kandili nedeni ile öğrencilerimiz kendi ceplerinden harçlıkları ayırarak, bütün okula ikramda bulundu. Bu hafta Miraç Kandili var. Bizim için çok değerli olan gecelerden bir tanesi. Bu konuda hem okulumuzda hem de komşumuz olan Doğa Koleji’nde bunu ekstra bir çalışma ile öğrencilerimiz kutlamayı düşünüyor. Yine bütün masrafları öğrencilerimiz ceplerinden karşılıyor” dedi.

 

CAN DOSTLARINA YİYECEK

Öğrencilerin sokak hayvanlarını da unutmadıklarını belirten Yakşi, “Bizim rehberimiz; İnsanların en hayırlısı, insanlara faydalı olandır. Biz etrafımızdaki insanları ne kadar mutlu edersek, onlara ne kadar çok yardım edersek, o kadar çok mutlu oluyoruz ve insan olduğumuzu anlıyoruz. Yaptığımı diğer bir çalışma ise sokak hayvanları için. Kış aylarında soğuk hava nedeni ile yiyecek bulamayan sokak hayvanları için öğrencilerimiz yine kendi harçlıklarını biriktirip, can dostları için mama alıyor” ifadelerini kullandı.

 

SOSYAL ETKİNLİKLER TAM GAZ

Yapılan yardımların ve programların haricinde sosyal etkinliklerinde hızla devam ettiğini ifade eden Yakşi, konuşmalarını şu ifadelerle sonlandırdı: “Öğrencilerin her şeyden önce, üzerinde yaşadığı vatanın kıymetini bilmesi gerekiyor. Önce iyi insan olması sonra da, çok çalışması gerekiyor. Bu anlamda sosyal faaliyetler çok önemli. Okulumuzda şuan gerek sosyal etkinlik olarak gerekse Halk Eğitim Merkezi tarafından düzenlenen kurslarımız var. Bunların içerisinde Gitar Kursu, Bağlama Kursu, Ebru Kursu, Savunma Sporları Kursu, Halk Oyunları Kursu gibi kurslarımız var. Bir taraftan da üniversite sınav başarısını ve ders başarısını yükseltmek için okulumuzun yaklaşık %50 kadar, hafta sonu ve hafta içi kurslara devam ediyor. Sosyal faaliyetler veya kültürel değerlerin aktarılmasında, aşure, hıdrellez kutlaması gibi milletimizin önem verdiği günleri de kutlamaya özen gösteriyoruz. Bunları yaparken en çok dikkat ettiğimiz şey, öğrenci ve veliyi programların içine katmaya çalışıyoruz. Daha çok onların destekleri ile bu çalışmaları yapmaya özen gösteriyoruz. O zaman daha çok sahip çıkıldığını gördük. Yani bizim direktiflerimiz ile değil, onların kendi çalışmaları şeklinde, onların belirleyici olması noktasında daha bereketli, katılımın daha fazla olduğu faaliyetler haline geliyor”



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş