İnegöl çileğini almak için 3 ülke sıraya girdi

Yayınlama: 04.06.2023
420
A+
A-

İlçemiz İnegöl’ün çeşitli kırsal mahallelerinde toplam 12 bin dönüm alanda üretimi gerçekleştirilen çileğin hasadı başladı. İnegöl’de üretilen çileğin hasadının başlamasının ardından gözler ihracata dönerken, Rusya, Gürcistan ve Irak gibi ülkeler çilek alımı için İnegöl’den talepte bulundu.

İnegöl’de 12 bin dönüm alanda üretimi gerçekleştirilen çileğin hasadı başladı. Yağışlar nedeni ile geç başlayan çilek hasadı, güneşli günleri bekliyor. Geçen yıl 30-35 bin ton arasında çilek hasadı yapılırken, havaların ısınmasını bekleyen çiftçiler, verimin daha da artabileceğini düşünüyor.






Kurşunlu Mahallesi’nde devam eden çilek hasadı ile ilgili açıklamalarda bulunan Çiftçi Rahmi Karaboğa, şu ifadeleri kullandı:

“Hasadımız yaklaşık 1 ay önce başladı. Verim şu an için güzel. Yani 20 bönüm araziden toplam 10 ton, 12 ton çilek toplanıyor. Güneşin çıkması ile çilekler daha çok kızarıyor. İlerleyen süreçte bunun 2 katında tonaj alabiliriz”

Rusya, Gürcistan ve Irak çilek talebinde bulundu

Bu yıl hasadın başlaması ile beraber Rusya, Gürcistan ve Irak gibi ülkelerin çilek talebinde bulunduğunu belirten Karaboğa,

“Bu sene ihracatta yüksek talepler var. Üç ülkenin talebi var. Rusya, Gürcistan ve Irak gibi ülkelerden talepler gelmeye başladı. Önümüzdeki günlerde güneşin daha fazla kendisini göstermesi ile ürün verimi daha da artacaktır. Dönümünde 1 ton alıyorsak 2 tona çıkmaya başlayacak. Bu süreçte de ihracat yapmayı planlıyoruz. Geçen sene olduğu gibi bu sene de bu konuda başarılı olmak istiyoruz” ifadelerini kullandı.

‘Güneş ile beraber verim artar, aksi halde istediğimiz seviyeye gelemeyiz’

İnegöl Ziraat Odası Başkanı Sezai Çelik ise, yağışlar nedeni ile hasadın geç kaldığını be yağışlarla birlikte çilekte verimin düşebileceğini belirterek;

“İnegöl’ümüzde yaklaşık 12 bin dönüm alanda çilek ekimi gerçekleşti. Geçtiğimiz yıl yaklaşık 12 bin dönüm alanda 30-35 ton arasında bir verim aldık. Güneş ile beraber verim artar, aksi halde istediğimiz seviyeye gelemeyiz. Şuanda yer yer yağışlar devam ediyor. Bu da hali ile verimi düşürebilir. Önümüzdeki süreçte güneşli havaların gelmesi ile verim daha da üst seviyeye çıkabilir” dedi.

HABER: SERHAT ÇİÇEK



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş