İNEGÖL GAZİPAŞA ORTAOKULU ‘FERHAT VE ŞİRİN’ İSİMLİ HİKAYEYLE, E-Twinning projesine katıldı

Yurt içi ve yurt dışından bazı ülkeleri de kapsayan ‘’Different Actually The Same’ (Farklıyız aslında aynıyız) ) isimli e-Twinning projesine, İnegöl Gazipaşa Ortaokulu, ‘Ferhat ile Şirin’ isimli hikaye ile katıldı.

Yayınlama: 26.05.2021
523
A+
A-

Şehit Murat Düger Ortaokulu İngilizce Öğretmeni Su Ertürk’ün yürüttüğü, İnegöl Gazipaşa Ortaokulu İngilizce Öğretmeni Serpil Cüre’nin de katılımcısı olduğu, yurt içinde Ankara, Kırıkkale, İnegö, yurt dışında ise Ürdün, Yunanistan, İtalya ve Kuzey Makedonya’yı da kapsayan ‘’Different Actually The Same’’ (Farklıyız Aslında Aynıyız) isimli e-Twinning projesinde sona geliniyor.

 

Mart ayında başlayan ve haziran ayında sonlanacak olan projede, etkinlikler devam ediyor.






 

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan İnegöl Gazipaşa Ortaokulu İngilizce Öğretmeni Serpil Cüre, şu ifadeleri kullandı;

 

“Bu proje, ortaklar arasında iş birliği içinde geleneksel hikayeler ve efsaneler ile kültür paylaşmayı amaçlamaktadır. Böylece çok kültürlü ve farklı geleneksel hikayeleri öğrenen öğrencilerin hem kendi kültürlerini ve tarihi şahsiyetleri daha yakından tanımaları hem de milli tarihimize ve kültürümüze ilgilerinin artmasını sağlayarak, farklı kültürler hakkında izlenim ve fikir alışverişinde bulunmalarını, ortak ve farklı her özellikleri fark etmelerini ve ortak özelliklerle aslında bir olduğumuzu anlamalarını amaçlamaktadır. Bu projede, katılımcıların İngilizce’yi ortak bir dil olarak kullanarak, farklı kültürlerle iletişim kurarken ve yabancı kültürleri keşfederken kendi kültürlerini hatırlamaları amaçlanmaktadır”

 

Cüre, sözlerini şu ifadelerle tamamladı:

 

“Katılımcılar şunları yapmaya teşvik edilecektir; öğrencilerin dünya kültür tarihine olan ilgilerini arttırmak. Ortaklar arasında benzer gelenek ve görenekleri paylaşmak. Sözlü toplantılarda sosyalleşmeyi ve etkileşimi teşvik etmek. Ortak görevler ve projeler üzerinde başkalarıyla işbirliği yapmak. Eleştirel düşünmeyi teşvik etmek. Faaliyetleri yaratıcı bir şekilde planlama ve yürütmek. Her ortağın kültürü hakkında bilgi edinme”

 

HABER: SERHAT ÇİÇEK



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş