İnegöl kırsalında ‘bereket’ var

Yayınlama: 29.01.2024
1.065
A+
A-

İnegöl’de kırsal kesimlerde beklenen kar yağışı etkili oldu. Bazı kırsal mahallelerin yolları kapanırken, yol açma çalışmaları sürüyor. Bahçekaya Mahallesi’nde ise kar yağışı eşsiz güzel görüntülere sahne oldu.

İnegöl’ün kırsal kesimlerinde beklenen kar yağışı, bazı mahallelerde ulaşımı olumsuz etkilerken, Bahçekaya Mahallesi’nde eşsiz bir güzellik sergiledi. Rakımı yüksek olan Bahçekaya, doğanın beyaza büründüğü muazzam bir manzaraya ev sahipliği yaptı. Yüksek kesimlerde bir metreye kadar çıkan kar kalınlığı, mahalle sakinlerine ve çiftçilere sevindirici bir bereket getirdi.

Bahçekaya Mahallesi’nde yaşayan Sefa Şahin, kar yağışının özellikle çiftçiler için bir nimet olduğunu belirterek, “Bu yıl çok güzel kar yağışı oldu. Yer yer yağışlar oluyor, köy merkezinde kar kalınlığı neredeyse yarım metreye ulaşıyor. Köyün yüksek kesimlerinde, özellikle Alaçam bölgesinde ise kar kalınlığı 1-2 metre arasına kadar çıkıyor. Kış dediğimizde aklımıza kar geliyor ve bu sene de çok şükür kar yağdı. Bereket doğa ile buluştu.” şeklinde konuştu.






Kar yağışının, tarım ve doğa ile iç içe olan Bahçekaya halkı için olumlu bir etki yarattığı vurgulanıyor. Ayrıca, köyün beyaz örtüyle kaplanmasıyla birlikte ortaya çıkan manzaralar, bölge sakinlerini etkileyici bir atmosferle karşıladı. Yol açma çalışmalarının sürdüğü diğer kırsal mahallelerde de kar yağışının etkisi devam ederken, köylüler karın tadını çıkarmaya devam ediyor.

HABER: SERHAT ÇİÇEK



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş