İnegöl, ‘Lodos’u bekliyor

Yayınlama: 15.03.2024
383
A+
A-

İlçemizde kış ayları ile birlikte hava kirliliği en üst seviyeye çıkarken, bölge olarak hava kalitesinin en düşün olduğu bölge ise Ağaç İşleri Küçük Sanayi Sitesi bölgesi olarak dikkat çekiyor. Kirli havanın değişimi için ise ‘Lodos’ bekleniyor.

İnegöl’de kış aylarının gelmesi ile birlikte hava kalitesindeki düşüklük arttı. Hava kalitesinin en sağlıklı olduğu ve kalite kontrolü yapılan bölge; Alanyurt bölgesi olarak kayıtlara geçti.

46 AQI (PM) olarak hava kalitesi en yüksek bölge olan Alanyurt’un hemen ardından hava kalitesi ilçemizdeki ikinci iyi olan bölge ise Akhisar – Huzur Mahallesi bölgesi. Akhisar – Huzur Mahalleleri ise hava kalitesi 70 AQI (PM) olarak kayıtlara geçti.






İlçemizde en kötü hava kalitesine sahip nokta ise 200 AQI (PM) ile Ağaç İşleri Küçük Sanayi Sitesi bölgesi olarak dikkat çekiyor.

Şehir merkezindeki hava kalitesi ise 102 – 124 AQI (PM) arasında değişiklik gösteriyor.

LODOS BEKLENİYOR

Öte yandan ilçemizdeki hava kalitesinin düşük olmasından dolayı vatandaşlar ‘Lodos’un esmesini bekliyor. Lodos ile birlikte İnegöl’de hava kalitesi anlık olarak yükselirken, aynı zamanda HD görüntüyü beraberinde getiriyor.

Hava kirliliğinin adeta üzerini örttüğü Uludağ’ın etekleri, Lodos ile birlikte adeta açığa çıkıyor.

HABER: SERHAT ÇİÇEK



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş