İNEGÖL PROTOKOLÜ MAKAMLARI DEVRETTİ

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeni ile İlçe Protokolünün makamları çocuklara devredildi.

Yayınlama: 21.04.2017
1.149
A+
A-

İlkokul ve ortaokul öğrencileri Kaymakamlık, Garnizon Komutanlığı, Belediye Başkanlığı, Emniyet Müdürlüğü ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü makamlarında koltuklara oturarak yönetimi ele aldılar.

 

Vehbi Koç İlkokulu öğrencileri Ecrin Çakır ile Eren Karadağ,saat 11.30’da Kaymakam Ali Akça’nın makamına oturdu. Koltuğa oturduktan sonra açıklamalarda bulunan temsili kaymakam Eren Karadağ, “23 Nisan günü Ankara’da ilk meclis toplantısı yapıldı. Bütün kararları meclis aldı. Bağımsızlığını kazanmış bir ulusun başaramayacağı bir şey yoktur. Bu günü bize ve tüm dünya çocuklarına armağan eden Atatürk’ü saygı ve sevgiyle anıyorum” dedi. Karadağ ardından, Belediye Başkanı Alinur Aktaş ve Emniyet Müdür Vekili İlhami Araali’yi telefonla arayarak, çocukların güvenli bir şekilde okullara gidip gelmelerinin sağlanması ve trafik kurallarına uyulmasını, ayrıca okullarda çocuk oyun alanlarının oluşturulmasını talep etti.






 

Kaymakam Ali Akça ise, “Tarihi ders olarak göreceksiniz. Ne yaparsanız yapın, tarihe hep ilgi duyun. Çünkü bu memleketin, bu aziz vatanın asıl varisleri sizlersiniz. Tarihi sadece bir ders olarak görmeyin. Tarihi okuduğunuzda, bu asil millet özgürlüğüne meftundur. Türk milleti çok merhametli bir millettir. Herhangi biri sıkıntıda olduğu zaman yardım etmeyi sever. Tarih içerisinde okuduğunuz da, bu milletin özgürlüğüne engel olmak isteyenler de olmuş. 15 Temmuz’u hiç unutmayın. Bu milletin üstüne esaret gömleği giydirilmeye çalışıldı. Bu millet bağımsızlığına aşık olduğu için esaret gömleğini yırttı attı. Tıpkı 1. Dünya savaşında olduğu gibi. Savaşın ardından Atatürk, 23 Nisan’ı çocuklara bayram olarak armağan etti. Bizler sizlere bu makamlarımızı temsili olarak teslim ediyoruz. Bilin ki bu makamların asıl sahibi sizlersiniz” şeklinde konuştu.

 

Dumlupınar Ortaokulu öğrencileri Bahar Köse ile Alper Mert, Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın koltuğuna oturdular.Temsili olarak başkanlık makamına oturan öğrenci Alper Mert, “Belediyemiz bütün okullara destek verdiğini biliyorum, ayrıca teşekkür ediyorum” dedi. Mert, Belediye Başkan Yardımcısı Adil Kansu’yu telefonla arayarak Dumlupınar Ortaokulunun duvarlarının yenilenmesini talep etti.

 

Belediye Başkanı Alinur Aktaş ise, “Öncelikle Dumlupınar Ortaokulu okul müdürümüze, öğretmenlerine ve sevgili öğrencilerimize bu vesile ile hoş geldiniz demek istiyorum. Bildiğiniz gibi Pazar günü 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk bayramı. Dünyada kendilerine bayram atfedilen en şanslı çocuklar Türk çocukları. Dolayısıyla her 23 Nisan’da olduğu gibi kaymakamlık, belediye başkanlığı, garnizon komutanlığı ve diğer makamlarımızı bugüne özel olarak öğrencilerimize devrediyoruz. Bugün de Dumlupınar Ortaokulumuzdan iki öğrencimizi Bahar Köse ve Alper Mert’i misafir ediyoruz. Tabi bu öğrencilerimiz geleceğimizin doktorları, öğretmenleri, mühendisleri, idarecileri, siyasetçileri, belediye başkanları ve kaymakamları olacak. Açıkçası bu çocuklarımızın iyi yetişmesi ve eğitimlerinin kaliteli ve nitelikli alması, ayrıca onların mili ve manevi değerlerine bağlı olarak yetişmeleri ülkemizin geleceği açısından çok ama çok önemli”

 

“Ben, bu hedef için çalışan ve gayret gösteren tüm eğitim neferlerimize huzurlarınızda teşekkürlerimi sunmak istiyorum. Bu vesile ile bugün temsili olarak makamımızı devrettiğimiz bu çocuklarımızın istedikleri hedeflere ulaşması en büyük temennimiz. Bu doğrultuda yapacakları tüm çalışmalarda Allah başarı ve muvaffakiyetler nasip etsin. Son olarak ziyaretlerinden dolayı Dumlupınar Ortaokulu Müdürüne ve öğrenci kardeşlerimize tekrar hoş geldiniz derken, tüm ilçe halkımızın ve milletimizin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını tebrik ediyorum” dedi.

 

Milli Eğitim Müdürü Fatih Bilican’ın koltuğuna ise Fatih İlkokulu Muhammed Karakuş ve Zeliha Ömeroğlu oturdu.Temennilerde bulunan temsili Milli Eğitim Müdürü Muhammed Karakuş, tüm okullara spor salonlarının yapılmasını istedi.

 

Sinanbey İlkokulu öğrencileri Hatice Naz Doğan ve Ali Köse ise Garnizon Komutanı Binbaşı Kerim Kazanasmaz’ın makamına oturdular.

 

İlçe Emniyet Müdür Vekili İlhami Araali, makamını sembolik olarak Nuri Pakdil İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri Elif Kavak ve Şahin Faik Ögcem’e teslim etti.

 

Ziyarette konuşan Emniyet Müdür Vekili İlhami Araali, “23 Nisan’ın benim açımdan iki tane önemi var. Bir tanesi 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile TBMM’nin kuruluş yıldönümü olması. Bir diğeri de benim doğum günüm olması. 23 Nisan geleceğimizi emanet edeceğimiz gençlerimiz bunlar. Bunların kendilerini geliştirmeleri, geleceğimize sahip çıkmalarını bekliyoruz. Bütün çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutluyorum, nice bayramlara” dedi.

 

Emniyet Müdürü koltuğuna oturan Şahin Faik Ögcem, “Trafik kazalarına sebep olan trafik kurallarına uymama ve hız sınırlarını aşma konularında cezaların arttırılmasını istiyorum. Şehir içinde ki hız sınırını düşürürdüm. İnegöl’de daha çok trafik polisi olmasını istiyorum” diye konuştu.

 

Ögcem’in ardından Emniyet Müdürü koltuğuna oturan Elif Kavak ise, “İnegöl’de Bursa’nın diğer ilçelerine göre daha büyük olduğu için polis sayısını az buluyorum. Polis sayısının arttırılmasını sağlardım. Bu gerekli bir şey. Okullar bölgesinde okulla alakası olmayan kişilerin okullara girip-çıkması öğrencilerin eğitim görmesini engelliyor. Okulun kaynağı eğitim olduğu için bu durum eğitimi aksatıyor. Çocuklarımızı daha fazla eğitimle ilgilendirmeliyiz. İnegöl zaten Türkiye’de en büyük ilçelerden biri. Her ilçeye aynı polis sayısı düşüyor ama İnegöl neredeyse bir il büyüklüğünde. Bence polis sayısı arttırılmalı” dedi.

 

Konuşmaların ardından Elif Kavak, polis telsizinden Emniyet Müdürünün telsiz kodu ile anons yaptı. Anonsunda, okullar bölgesindeki kavgaya ekip gönderilmesini Kavak’ın anonsu üzerine emniyet ekipleri okullar bölgesine giderek, isteği yerine getirdi. Ziyaretin sonunda öğrenciler Araali’ye çiçek takdiminde bulundular.

 

İshakpaşa İlkokulu Hande Kar ve Mehmet Arhan Karaaslan,İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Uğur Baş’ın koltuğuna oturdular.

 

Temennilerde bulunan öğrenci Hande Kar, Atatürk’ün tüm çocuklara 23 Nisan’ı bayram olarak armağan ettiğini belirterek, “Bu nesil; Şerifebacı, Adile onbaşı, Halime Çavuş, Yahya Kaptan, Şahin bey, Sütçü İmam ve daha nice şehitler, gazilerimizin hikâyeleri ile büyüyor. Ben Jandarma Komutanı olarak insan merkezli çağdaş yönetim ve görev anlayışı ile ulusal ve uluslararası alanda, saygın, güvenilir ve mükemmel hizmet üreten örnek kolluk kuvveti olmayı hedefledim. Jandarma sorumluluk bölgesindeki sahalarda çocuk suçları ve aile içi şiddet olaylarının önlenmesi için her türlü tedbiri alıyoruz” dedi.

 

İnegöl Devlet Hastanesi Başhekimi Hayrettin Göçmen’in koltuğuna oturan Altı Eylül Ortaokulu 6. sınıf öğrencisi Nezihe Eylül ise, “Sağlık her şeyden önemlidir. Bunun için hastanemizde her şey yerine getirilmelidir. Hastanemizdeki eksiklikleri gözden geçireceğiz. Daha fazla yer açacağız. Engelli park alanları ve ambülâns park alanları sürücüler tarafından engellenmesinin önüne geçmek istiyoruz. Hasta odalarına ve yoğun bakım ünitelerine eklemeler yapmalıyız. Daha teknik donanımlı bir hastane olacağız. Bu konuda gerekli çalışmalar yapacağız. Sağlık alanında yapılan şiddet var. Bazı doktorlarımız ve hemşerilerimiz hırçın hasta yakınlarından dolayı darp ediliyor. Bunun önüne geçme adına adımlar atacağız” açıklamalarında bulundu.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş