“İnegöl Terkinler Çetesi” operasyonunda gözaltına alınan 35 şüpheli adliyeye sevk edildi

Yayınlama: 28.09.2023
7.053
A+
A-

İnegöl merkezli 4 ilde bazı suçlara karışanlara yönelik düzenlenen “İnegöl Terkinler Çetesi” operasyonundan gözaltına alınan 35 zanlı, adliyeye sevk edildi. Adliyeye sevk edilen şüphelilerin bazıları polislere ve basın mensuplarına sinkaflı cümleler kurarken, bir zanlı ise ayakkabısını basın mensuplarına fırlattı. Şüphelilerin yargılanma süreci başladı.

İl Jandarma Komutanlığı ile Jandarma Genel Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığının takibi sonucu Bursa, İstanbul, Ankara ve Erzurum’da yakalanan zanlıların ifade alma işlemleri tamamlandı.

Hastanelerde sağlık kontrolleri yapılan şüphelilerden bazıları İl Jandarma Komutanlığı’ndan, bazıları ise İnegöl Jandarma Komutanlığı’ndan araçlara bindirilerek İnegöl Adliyesi’ne getirildi.






Adliye önünde kendilerini görüntüleyen basın mensuplarına tepki gösteren zanlılardan biri, gazetecilere doğru ayağındaki ayakkabıyı fırlattı.

Tefecilik, yağma, nitelikli dolandırıcılık, insan ticareti gibi suçları örgütlü olarak işledikleri öne sürülen “İnegöl Terkinler Çetesi” şüphelilerinin savcılıktaki sorguları devam ediyor.

Bursa merkezli 4 ilde 25 Eylül’de 450 jandarma personelinin katıldığı operasyonda 35 şüpheli gözaltına alınmış, zanlıların adreslerinde yapılan aramalarda çok sayıda silah, çek, senet ele geçirilmişti. Ayrıca, 6 milyar lira değerindeki gayrimenkul ve 31 şirkete el konulmuştu.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “İnegöl Terkinler Çetesi”nin çökertildiğini ve suç örgütü elebaşının yakalandığını duyurmuştu.

İşte gözaltına alınan zanlılar;

İsmail Hakkı E.
Mehmet T.
Azad T.
Osman K.
Kenan Y.
Çetin T.
Erşan K.
Yüksel T.
Erşan K.
Yunus Demir D.
Zeki B.
Harun Y.
Esat K.
Nazi T.
Hanım T.
Turan K.
Nermin S.
Akın B.
Cahit B.
Ayhan B.
Funda Demir A.
Cemil K.
İrşadi K.
Erkan T.
Ceyhan B.
Kemal C.
Abdurrahman B.
Erkan G.
Süleyman K.
Serkan Ç.
Metin T.
İbrahim Ç.
Tamer B.
İbrahim Ö.
Nurettin A.
Ali İhsan Ö.
Meryem S.
Gülçin Y.
Turan B.
Turgut K.
Osman C.

 

HABER: SERHAT ÇİÇEK



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş