İnegöl yeni bir külliye kazandı, Sultan Abdülhamid Han Camii ibadete açıldı

Yayınlama: 28.02.2024
427
A+
A-

İnegöl’e tam teşekküllü bir külliye yapılması için 2016 yılında çalışmalarına başlanan, İnegöl Aile Hayatını İyileştirme Derneği’nin girişimleri ve Sultan Abdülhamid Han Camii Yaşatma Derneği’nin çalışmaları ile külliyenin camisi; Sultan Abdülhamid Han Camii, düzenlenen görkemli tören ile ibadete açıldı.

İnegöl Aile Hayatını İyileştirme Derneği’nin (AHİD) girişimleri ile 2016 yılında 4-6 yaş erkek Kur’an Kursu’nun hizmete açılması ve hemen akabinde 2017 yılında Suffe Erkek Yatılı Kuran Kursu’nun da devreye girmesi ile bölgede bir medrese heyecanı yaşanmıştı.

Tam teşekküllü külliye çalışmaları 2016 yılından beri devam ederken, Sultan Abdülhamid Han Camii Yaşatma Derneği’nin çalışmaları ve hayırsever vatandaşların desteği ile geçtiğimiz günlerde Sultan Abdülhamid Han Camii’de bu noktada hem bölgedeki vatandaşların hem talebelerin hizmetine açıldı.






30 Ağustos 2021 tarihinde temeli törenle atılan Abdülhamid Han Camii, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ve ilçe protokolünün katılımı ile görkemli açılış töreni ile ibadete açıldı.

İNŞAAT ÇALIŞMALARID EVAM EDİYOR

‘Ümmet-i Muhammed’e hizmet’, sloganı ile çıkılan külliye çalışmaları devam ediyor. Caminin hemen karşısında bulunan inşaat alanında çalışmalar devam ederken, çocuk ve gençlerin dini bilgilerle donatılacağı alanlar da genişlemiş olacak.

KAPASİTE YÜKSELİYOR, HAYIRSEVERLERİN DESTEĞİ BEKLENİYOR

Hali hazırda yaklaşık 55 öğrencisi bulunan 4-6 yaş grubu, öğrencilerin Kur’an ile temel dini bilgileri öğrendikleri ‘AHİD Çocuk Mektebi’, inşaat çalışmalarının tamamlanması ile toplam 180 öğrenciye hizmet verecek. Oyun alanı, yemekhane ve lojman kısımlarının inşaat çalışmaları devam ederken, hayırsever vatandaşların da bu konuda destekleri bekleniyor.

Öte yandan 28 öğrenci ile eğitimlerini devam ettiren Suffe Erkek Yatılı Kuran Kursu da hizmet vermeye devam ediyor. Arapça İslam ilimlerinin öğrenileceği bir bölümün daha inşaat çalışmalarının tamamlanması ile hizmete açılacağı öğrenildi.

HABER: SERHAT ÇİÇEK



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş