İnegöl’de Binyamin Netanyahu, Yoav Galant ve Herzi Halevi hakkında suç duyurusu

Yayınlama: 21.11.2023
139
A+
A-

Sultan Abdülhamid Han Kültür ve Eğitim Derneği, Gazze’de işlenen savaş suçları nedeni ile Uluslararası Ceza Mahkemesi Savcılığı’na gönderilmek üzere İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, İsrail Savunma Bakanı Yoav Galant ve İsrail Genel Kurmay Başkanı Herzi Halevi hakkında İnegöl Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu.

İsrail’in Batı Şeria ve Gazze’de işlediği suçlarla ilgili Sultan Abdülhamid Han Kültür ve Eğitim Derneği tarafından İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, İsrail Savunma Bakanı Yoav Galant ve İsrail Genel Kurmay Başkanı Herzi Halevi hakkında Uluslararası Ceza Mahkemesi Savcılığı’na gönderilmek üzere suç duyurusunda bulundu.

Yaptıkları soykırıma ‘meşru müdafaa’ demektedir






İnegöl Adliye Sarayı önünde konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Sultan Abdülhamid Han Kültür ve Eğitim Derneği Başkanı Turgay Yazıcı, şu ifadeleri kullandı.

“İsrail, Filistin’de tüm dünyanın gözünün önünde insan kıyımı yapıyor. Günlerdir devam eden saldırılarda on binlerce masum insan yaşamını yitirdi, on binlerce kişi yaralandı. Bebek, çocuk, kadın, yaşlı demeden soykırım yapan İsrail, tüm dünyanın gözünün içine baka baka insanlık suçu işliyor. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve birkaç ülke haricinde kimsenin ses çıkaramadığı, batının ve Avrupa ülkelerinin İsrail’in sırtını sıvazlamaya devam ettiği bu zulüm sona erene kadar, vicdanı olan kimseye rahat yok. 1947’den bu yana, Filistin toprakları İsrail tarafından işgal edilmektedir. Bugün gelinen noktada ise artık kontrolünü tamamen yitirmiş olan, Netanyahu önderliğinde bu soykırımı gerçekleştiren bir grup Siyonist, bu saldırılarını bir kısım mistik, ezoterik ve dini temelli olduklarını varsaydıkları dogmalarla meşru kılma çabasıyla hareket etmektedirler. Yaptıkları soykırıma ‘meşru müdafaa’ demektedir”

Kudüs’te neden barış gücü kurulmaz?

Birleşmiş Milletler’in bölgede etkisiz kaldığını belirten Yazıcı, sözlerini şu ifadelerle sürdürdü:

“İsrail, Filistin’de hem savaş suçu hem insanlık suçu işlemektedir. BM nerede? Kudüs’te neden barış gücü kurulmaz? Bizler de Sultan Abdülhamid Han Kültür ve Eğitim Derneği olarak bu mezalime daha fazla sessiz kalmamak adına, Cennet mekan Sultan Hamid’in mirası Kudüs ve dahi Gazze’ye sahip çıkmak adına bugün burada bu zulmü yapanları kayıtlara geçmesi adına adalete şikayet ediyoruz. İsrail askerleri, Savunma Bakanı Yoav Galant ve Genel Kurmay Başkanı Herzi Halevi’nin yönlendirmeleriyle bu katliamları yapıyorlar. Bizler de her iki zalim hakkında dünyanın bu zulmü unutmaması, kayıt altına girmesi için suç duyurusunda bulunuyoruz. Ancak şu da bilinmelidir ki bizler İsrail’i her duamızda Allah’a şikayet ediyoruz. Ve biliyoruz ki o, asla mazlumun ahını yerde bırakmaz”

Yazıcı, şu ifadelerle konuşmasını sonlandırdı:

“Bu duygu ve düşüncelerle Filistin’de İslam davası uğruna şehadet şerbeti içen tüm müslüman kardeşlerimizi bir kez daha rahmetle anıyorum. Ancak şu da unutulmamalıdır ki 2200 yıllık devlet tecrübesi olan Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve devlet aklı, bölgede her daim etkin ve aktif olarak çalışmalarını yapmaktadır. Durumu tek tek not etmektedir.” Devletimizin bu noktada alacağı her kararın da arkasında olduğumuzu üzerine basarak belirtmek istiyorum. Bu açıklamamı Tokatlı Yüzbaşı Mustafa Bey’in yarenliği Kudüs’ün son Osmanlı askeri Iğdırlı Hasan Onbaşı’ya, Kuşçubaşı Eşref’in yarenliği Zenci Musa’ya ve dünyanın her bir noktasında Türkiye Cumhuriyeti Devleti adına görev yapan isimsiz kahramanlara ithaf ediyorum”

HABER: SERHAT ÇİÇEK



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş