İnegöl’de bir günde 160 pozitif vaka

Dünyayı etkisi altına alan yeni tip koronavirüs Kovid-19, son günlerde İnegöl’de etkisi arttırarak devam ediyor. Geçtiğimiz hafta Cuma günü, İnegöl’de bir günde en fazla pozitif vakanın olduğu gün olarak kayıtlara geçti. Bir günde 160 kişinin test sonucu pozitif çıkarken, İnegöl’deki korkunç tablo da ortaya çıkmış oldu.

Yayınlama: 19.10.2020
3.635
A+
A-

Çin’in Wuhan şehrinde orta çıkan ve tüm dünyayı etkisi altına alan yeni tip koronavirüs Kovid-19, dünya genelinde etkisini sürdürüyor. Virüs nedeni ile her geçen gün ölümler meydana gelirken, bir çok kişi de enfekte olmaya devam ediyor.

 

Ülkemizde İstanbul başta olmaz üzere birçok büyükşehirde de virüs etkisini sonlandırmış değil. Her gün yeni pozitif vakalara rastlanırken, ölüm sayıları da her geçen gün artmaya devam ediyor.






 

İNEGÖL’DE VİRÜS YAYILIYOR

İnegöl’de de Kovid-19 virüsü yayılımını sürdürüyor. Vatandaşların özellikle maske ve mesafeye dikkat etmesi konusunda uyarılarda bulunulsa da, vatandaşların ikili ilişkilerini sürdürerek eş dost ziyaretleri ve bu ziyaretlerde de maske mesafe konusuna dikkat etmemeleri nedeni ile yayılım hızlı bir şekilde devam ediyor.

 

KAYMAKAM AÇIKLAMIŞTI

İnegöl İlçe Kaymakamı Şükrü Görücü, koronavirüs tedbirlerine vatandaşların uyması gerektiğini aktararak, İnegöl’de 1 yaşındaki bir bebeğin bile koronavirüs testinin pozitif çıktığını paylaşmıştı.

 

BİR GÜNDE 160 YENİ VAKA

Öte yandan İnegöl’de bir günde en çok yeni vakanın rastlandığı gün geçtiğimiz hafta Cuma günü oldu. Bir günde 160 yeni vaka tespit edilmesi, sağlık çalışanlarını şaşırttı. Vakanın fazla olması nedeni ile sağlık çalışanları tarafından 60 yeni vakanın ikametlerine gidilerek filyasyon bilgisi verilebildi.

 

DENETİMLER SÜRECEK

Vakaların sürekli artması nedeni ile İçişleri Bakanlığı tarafından 81 il valiliğine ek genelge gönderildi. Bu kapsamda ülke genelinde 7 gün boyunca olağanüstü denetimler gerçekleştirilecek. İnegöl’de  Kaymakam Şükrü Görücü önderliğinde denetimler geçtiğimiz günlerde de  olduğu gibi, önümüzdeki günlerde de devam edileceği aktartıldı.

 

HABER: SERHAT ÇİÇEK



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş