İNEGÖL’DE ÇİFTÇİLER NE YAPIYOR?

Bursa dahil 31 ilde hafta sonu uygulanan sokağa çıkma yasağından muaf olan çiftçiler, İnegöl’de çalışmalara başladı. Çiftçiler özellikle mevsim ağaçlarını ilaçlamaya devam ediyor.

Yayınlama: 18.04.2020
346
A+
A-

 

İçişleri Bakanlığı tarafından gönderilen genelge kapsamında, Bursa dahil 31 ilde sokağa çıkma yasağı 17.04.2020 tarihi saat 24.00’da başladı. Yasağın başlamasının ardından emniyet ve jandarma ekipleri İnegöl’de denetimleri artırdı. Yasaktan muaf tutulanlar haricinde tüm vatandaşlar evlerine çekildi.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, üretimde aksaklık yaşanmaması için tarımsal ve hayvansal faaliyetlerde bulunan çiftçinin, üreticinin ve gıda sektöründe çalışanların sokağa çıkma yasağından muaf tutulacağını duyurmuştu. Bu kapsamda İnegöl’deki yasaktan muaf olan çiftiler de çalışmalarını sürdürüror.






KENDİ KENDİMİZE YETERİZ
Konu ile alakalı açıklamalarda bulunan İsaören Kırsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Erhan Ulu, “Devletimizin almış olduğu sokağa çıkma yasağı kararı var. Biz üreticilere bu konuyla alakalı hassasiyet gösterildi ve yasaktan muaf tutulduk. Biz şu anda mevsim ağaçlarını ilaçlama işlemlerine devam ediyoruz. Halkımız hiçbir zaman tereddütte kalmasın. Biz ülke olarak üreten bir ülkeyiz, kendi kendimize yeteriz” ifadelerini kullandı.

İNEGÖL KENDİNE YETER
Çiftçilere saygı duyulması ve sahip çıkılması gerektiğini ifade eden Erhan Ulu, “Son iki günde çiftçi olmayanlar da çiftçi olmaya kalktı. Lütfen gerçekten çiftçi olan arkadaşlar bu işi yapsın. Böyle olmazsa kalite de ortaya çıkmaz. Vatandaşlar üreticilere sahip çıksın, kimsenin de tereddütü olmasın. Türkiyemiz ve İnegölümüz kendine yeter. Üretimde ve üründe de herhangi bir sıkıntı yok. Havalar da güzel gidiyor. Bu olayların ardından bizler de daha fazla ürün üretmeye başladık. Kimsenin tereddütü olmasın. Ürünlerimiz sadece İnegöl’e değil çevre illere bile yeter” dedi.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş