İnegöl’de ‘Ezan’ sesini zor duyan vatandaşlar için aydınlatma direğine hoparlörler takıldı

Yayınlama: 16.10.2023
262
A+
A-

Alanyurt Kozluca Yolu civarında cami bulunmamasından dolayı ‘Ezan’ sesinin zor duyulmasından dolayı vatandaşlardan gelen şikâyet üzerine, Millet Caddesi üzerindeki bir aydınlatma direğine hoparlör takıldı. Çözüm üretilen konu ile ilgili açıklamalarda bulunan vatandaşlar ise, bölgeye bir cami inşa edilmesi gerektiğini ifade etti.

Alanyurt Mahallesi Millet Caddesi ve mevkiinde bulunan bölgede cami bulunmamasından dolayı vatandaşlar ‘ezan’ sesinin zor duyulmasından dolayı şikâyette bulunmuşlardı.

EZAN SESİNİN DUYULMASI İÇİN HOPARLÖR TAKILDI






Vatandaşların bu şikâyetlerinin giderilmesi için bölgedeki bir aydınlatma direğine hoparlör takıldı. Bölgede ezan sesi duyulmaya başlarken, konu ile ilgili bazı vatandaşlar açıklamalarda bulundu.

BÖLGEYE CAMİ ŞART

Konuya ilişkin isim vermeden açıklamalarda bulunan bir vatandaş, şu ifadeleri kullandı:

“Bölgemizde cami yok. En yakın cami; Kuba Camii. Cami insanlar yakın da değil. Burada yaşlılar var. Cami olmadığı için yürüyerek Kuba Camii’ne gidiyorlar. Geçler için yürümek sorun değil ama özellikle yaşlılar zorlanıyor. Bölgemizde cami olmamasından dolayı ‘ezan’ sesi de duyulmuyor. Bu konu hakkında vatandaşlar sanırım şikâyette bulunmuşlar haklı olarak. Ondan dolayı bir aydınlatma direğine ek hoparlörler takılmış. Şimdilik ‘ezan’ sesini duyuyoruz çok şükür. Ama bölgeye mutlaka bir cami yapılması lazım”

BAYRAM VE CUMA NAMAZLARINDA YOĞUNLUK

“Bayram ve Cuma namazlarında Kuba Camii’de artık yetmiyor. İnsanlar yollarda namaz kılıyor. Başımızdaki büyüklerin bu konuları dikkate alması gerekiyor diye düşünüyorum. Özellikle dediğim gibi yaşlılar mesafeden dolayı zorlanıyor, diğer yandan Cuma ve Bayram namazlarında vatandaşlar yer bulamadıkları için yollarda namaz kılıyor. Bölgemizde yapılacak olan bir cami, tüm bu sorunların çözer diye düşünüyorum”

HABER: ALİ RAŞİT BACAK



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş