İNEGÖL’DE ÖLÜ BULUNAN AT HASTALIKTAN MI ÖLDÜ

Son günlerde Türkiye’nin farklı illerinde ruam hastalığı nedeniyle birçok at karantina altına alındı. Geçtiğimiz akşam ise İnegöl’de bir at sokak ortasında ölü bulundu. Bulunan ölü at panik oluşturdu.

Yayınlama: 24.12.2019
518
A+
A-

Türkiye’nin farklı noktalarında atlarda görülen ruam hastalığı nedeniyle birçok at karantina altına alındı. İnegöl’de ise Yenice Mahallesi Refah Sokak üzerinde geçtiğimiz akşam bir at ölü olarak sokak ortasında bulundu. Ölen atın nasıl öldüğü ise belli değil. Sokak ortasında ölen atın ruam hastalığından dolayı mı, yoksa farklı bir nedenden mi öldüğü merak ediliyor. Vatandaşlar arasında tedirginliğe neden olan atın ölümü görenlerinde içini sızlattı.

 

PEKİ, RUAM HASTALIĞI NEDİR VE BULAŞICIMI?






Etkenin; fiziksel (ısı, ışık, kuruma) ve kimyasal ( dezenfektanlar ) maddeler ile kemoterapötiklere (antibiyotikler, sülfonamid ve çeşitli ilaçlar ) karşı direnci zayıftır. Su yalaklarında, ruam apsesi irininde, rutubetli ve karanlık yerlerde uzun süre canlı kalabilir.Genel olarak tek tırnaklı hayvanlarda görülen ruam hastalığı, ölümcül ve tehlikeli bir hastalıktır. Solunum zorluğu, Ruam hastalığının en belirgin belirtileri arasında yer almaktadır. İnsanlarda farklı bölgelerde ortaya çıkabilir. Eğer hastalık akciğerleri hedef alırsa, bu durumda hastalığa yakalananlarda solunum zorluğu başlar. Hastalar, çok çabuk yorulmaya başlarken burunda sıklıkla kanamalar görülebilmektedir. Birçok insanda zayıflama gibi belirtiler de ortaya çıkarır. Burnu hedef aldığında devamlı ancak tek taraflı bir akıntı söz konusu olmaktadır. Her geçen gün akıntı daha yoğun bir hale gelmeye başlar ve son dönemlerinde renk de değiştirebilir. Deriyi hedef aldığında ise apse oluşumunu tetiklemektedir. İlk olarak derinin alt katmanlarında modüllerin meydana gelmesi ile başlar ve sonrasında cildin en üst tabakasında apse oluşumu gerçekleşir.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş