İnegöl’de örnek davranış

İnegöl’de geçtiğimi günlerde meydana gelen olayda, bayan sürücü park halindeki araca çarptı. Çarptığı aracın camına not bırakan bayan sürücü, İnegöl Kent Konseyi Bayanlar Meclisi tarafından ödüllendirildi.

Yayınlama: 21.06.2018
2.109
A+
A-

İnegöl Kent Konseyi Bayanlar Meclisi, İnegöl’de örnek davranış sergileyen bayan sürücü Mahinur Kaçan’ı ödüllendirdi.

 

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan İnegöl Kent Konseyi Kadınlar Meclisi Başkanı Mine Atıcı, “Geçtiğimiz günlerde İlçemizde bir trafik  kazası oldu. İnegöl Kent Konseyi Sekreteri Volkan Derman’ın  park halinde duran aracına çarpıldı. Buraya kadar her şey normaldi. Her zaman olabilecek herkesin başına gelebilecek bir şeydi.  Bu olayı benzer olaylardan ayıran yani haber olacak kadar önemli olan bir durum vardı. Hanımefendi,  çarptığı aracın sahibini bulamadığı için çarpanın kendisi olduğunu yazdı ve  iletişim numarası bulanan bir not bıraktı. Aracına veya parasına güvenerek değil, tamamen dürüstlükten  yapılmış bir davranıştı.  Hani çocuklarımıza her zaman doğru olun, dürüst olun diye öğütler veririz ya,  bu defa hanımefendi öğüt vermedi  örnek oldu. Mahinur Kaçan hanımefendi  küçücük bir notla erdemlerimizin  ve değerlerimizin önemini en güzel şekilde anlattı. İnegöl Kent Konseyi Kadınlar Meclisi olarak Mahinur hanımı bu örnek davranışından dolayı tebrik ediyoruz. Ona bu erdemli davranışının nişanesi olarak özel bir hediye veriyoruz. Hikâyesini evlatlarına gururla anlatsın diye. Toplumda tehlike çanları çalıyor, yoksa değerlerimizi kaybediyor muyuz? endişesi  hemen hemen hepimizde vardır. Yeni nesil anne babalarda kurnazlığı  zekâ ile karıştıranların olduğu doğrudur. hatta çocuklarına merhametten önce kendini ezdirtecek korkusu ile  bencil olmayı öğretenlerde olabilir. Bir şeylerin değişmesini istiyorsak sanırım önce gerçek gücün yürekte olması gerektiğini  öğretmeliyiz” dedi. 






 

“Değişen bir toplum olduğumuz kesin ancak her şeye rağmen  bizler önemli değerleri olan bir toplumuz” ifadeleri ile konuşmasını sürdüren Atıcı, “Değerlerimizi nesillere aktarmak, ancak bu değerleri yaşamakla,  gençlerimize, çocuklarımıza iyi örnekler göstermekle olur. Çarptığı aracı bırakıp kaçanın değil,  işte saygıdeğer hanımefendi gibi dürüst davrananın haber olması bu yüzden bizim için çok önemli. En iyi öğrenme, yaparak ve yaşayarak öğrenmektir. Çünkü İnsanlar okuduklarının yüzde onunu, duyduklarının yüzde yirmisini, görüp duyup söyleyip yaptıklarının  yüzde doksanını hatırlıyorlar. Tam da buradan hareketle doğruluk dürüstlük aslında en temel  erdemdir. Eşine yalan söyleyen babanın, çocuğuna yalan söylemek çok kötüdür çocuğum demesi ne kadar işe yarar?  Biz büyükler akıllı, bilgin, zengin olmak zorunda değiliz ama dürüst olmak zorundayız mantığını davranışlarımızla, yaparak ve yaşayarak çocuklarımıza göstermek, bu değeri onların zihinlerine yerleştirmelerini sağlamak zorunda olmalıyız.  İnegöl kent Konseyi Kadınlar Meclisi olarak, gençlerimize, çocuklarımıza her konuda erdemli, ahlaklı ve  olumlu katkıda bulunacak  tüm doğru davranışları toplumumuza  duyurmayı, örneklerin çoğalması için çaba göstermeyi görevimiz biliyoruz ve herkesin desteğini bekliyoruz” dedi.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş