İnegöl’de üretilen ‘Epoxy Masalar’, 30’dan fazla ülkeye ihraç ediliyor

İnegöl’de epoxy maddesi ile üretilen masalar, İsviçre ve Fransa başta olmak üzere 30’dan fazla ülkeye ihraç ediliyor.

Yayınlama: 17.03.2021
827
A+
A-
İnegöl’de müşterilerin tercih ettiği araç türü ile geçmiş yıllarda yapıştırıcı olarak kullanılan epoxy maddesinin kullanılması ile üretilen epoxy masalar, yurt dışında birçok ülkeye ihraç edilmeye başladı.
 
İsviçre ve Fransa gibi ülkelerin ilgi gösterdiği epoxy masalar, 30’dan fazla ülkeye hem perakende hem de toptan olarak ihraç ediliyor. 
 
‘Gıda sertifikalı epoxy kullanıyoruz’
Firma Sahibi Fatih Akgül, epoxy masa yapımına müşterinin tercih ettiği araç türünün belirlenmesi ile başladıklarını ifade ederek şu ifadeleri kullandı:
 
“Öncelikle ağaç seçiminden başlıyoruz. Eğer müşterinin tercihine göre yapacaksak, müşteri önce ağaç seçiyor. Zeytin, ceviz, tropikal ağaçlar var, Su, İroko, Sapelli gibi farklı ağaçlar var. Önce buradan başlıyoruz.  Bunların hepsi kuru ağaç. Daha sonra ağaç yerleştirimini yapıyoruz. Orta boşluklara da epoxy dökümü yapıyoruz. Bu malzeme aslında epoxy. Daha öncesinde kimyasal yapıştırıcı olarak kullanılıyordu. Bu 300 çeşit epoxy içerisinden bizim masa için kullandığımız, üzerinde yemek yenilebilmesi için gıda sertifikalı epoxy kullanıyoruz. Yani normalde teknelerde ve zemine kullanılan epoxyden daha farklı.  Sonrasında renk pigmenti katıyoruz ve uzun bir işlemden geçiyor”
 
Epocy masa yapımının evreleri hakkında bilgi veren Akgül,
 
“Tek kat döküm var ve kat kat döküm var. Biz kat kat dökümleri tercih ediyoruz. Bir masanın aşağı yukarı epoxy döküm süresi 7 günü buluyor. Bir döküm oluyor 24 veya 48 saat bekliyoruz. Bundan sonraki süreç; sertleşme süreci. 2-3 gün bekletiliyor. Dökümhanelerimizde epoxy derecesini 23 derecede tutuyoruz. Fırınlama işleminin ardından zımpara işlemlerimiz oluyor. Ürün 11 tane zımpara işleminden geçiyor. İlk 6 tanesi kum zımparası, sonrasındakiler normal zımpara ve akabinde de polisaj işlemi yani parlatma işlemi yapılıyor. Mat olan masalarda polisaj işlemi yapmıyoruz, diğerlerinde yapıyoruz” dedi.
 
‘En çok ihracat yaptığımız ülke; İsviçre’
Akgül, İsviçre başta olmak üzere 30’dan fazla ülkeye perakende ve toptan satış yaptıklarını ifade edere,
 
“Yurt dışına 30’u geçkin ülkeye gönderim yaptık hem perakende hem de toptan olarak. En çok ihracat yaptığımız ülke; İsviçre, son zamanlarda da Fransa. Bunun yanında Senegal’e de gönderdik, Azerbaycan, Rusya, Filistin, Irak’a gibi birçok ülkeye gönderdik. Bizim buradaki en önemli tercihimiz; Avrupa. Amerika pazarımız var ama şu anda orada yeniyiz” dedi.
 
HABER: SERHAT ÇİÇEK



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş