İnegöl’deki tarım işçisi ailelerin çocukları Hem öğreniyor hem de eğleniyorlar

Yayınlama: 15.08.2023
72
A+
A-

İnegöl’e özellikle doğu illerinden gelerek burada bahçelerde ve tarlalarla mevsimlik işçi olarak çalışan ailelerin çocukları, devlet desteği ile açılan destek kurslarında hem öğrenim görüyor hem de kurulan parkurlarla eğleniyor.

‘Ekmek parası’ diyerek özellikle doğu illerinden ilçemiz İnegöl’e gelen yüzlerce mevsimlik işçi, İnegöl’ün bereketli topraklarındaki bahçe ve tarlalarda çalışarak geçirimini sağlamaya çalışıyor.

Yaklaşık 6 ay civarında İnegöl’de kalan mevsimlik tarım işçileri, daha sonra ise memleketlerine dönüyor. Bir sonraki yıl ise yeniden İnegöl veya farklı bir şehirde mevsimlik işçi olarak çalışmaya devam ediyor.






Öte yandan mevsimlik tarım işçilerinin bulundukları yerlerde sürekli ikamet edememeleri nedeni ile devlet tarafından mevsimlik tarım işçisi ailelerin çocuklarına yönelik destek kursları hayata geçirilmişti.

İnegöl’de de kurulan destek kursları kapsamında, mevsimlik tarım işçisi ailelerin çocukları hem eğitimlerini alıyor hem de kurulan oyun parkurları ile doyasıya eğleniyor.

İnegöl İlçe Kaymakamı Eren Arslan, Kurşunlu Mahallesi’nde devam eden destek kurslarından birini ziyaret ederek mevsimlik tarım işçisi ailelerin çocukları ile bir araya geldi.

Daha sonra konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Arslan, şu ifadeleri kullandı:

“Kurşunlu Mahallesi’nde bulunan mevsimlik tarım işçisi ailelerimizin çocuklarına yönelik olarak açtığımız destek kurslarımızı ziyaret ederek geleceğimizin umudu çocuklarımız ile sohbet etme imkânı buldum. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum”

HABER: SERHAT ÇİÇEK



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş