İnegöl’e dev proje

İnegöl’ün coğrafi ve ticari önemi, mobilya sektörünün de her geçen gün artan ticaret hacmi nedeni ile çevre illerde de boşluğu hissedilen geniş çaplı lojistik merkezinin İnegöl’e kazandırılması için çalışmalar başladı.

Yayınlama: 15.03.2021
2.182
A+
A-

İnegöl’ün coğrafi ve ticari önemi, mobilya sektörünün de her geçen gün artan ticaret hacmi nedeni ile çevre illerde de boşluğu hissedilen geniş çaplı lojistik merkezinin İnegöl’e kazandırılması için çalışmalar başladı. Mobilya ve tarımda söz sahibi olan ilçemiz İnegöl, ülke genelinde konuşulacak yeni bir projeye daha imza atmak için kolları sıvadı. İnegöl’de bulunan 10 lojistik firması bir araya gelerek, İnegöl’e kazandırılmaya çalışılan dev lojistik merkezi için projelendirme çalışmalarına başladı.

 

İnegöl’de faal olarak çalışmalarını sürdüren 10 lojistik firması yönetim kurulu üyeleri, bir araya gelerek İnegöl’e ‘Lojistik Merkezi’ kazandırmak için çalışmalarına başladı. Konu ile ilgili çalışmalar devam ederken, İnegöl Belediyesi de projenin takipçisi olarak araştırmalarını sürdürüyor.






 

İnegöl’ün coğrafi ve ticari önemi, mobilya sektöründe her geçen gün artan ticaret hacmi nedeni ile sektörün yurt içi ve yurt dışı nakliyat ihtiyaçları, sektörden gelen yoğun talepler esas alınarak, ortaya çıkan ve sadece İnegöl değil, çevre illerin de nakliyat ve gümrük işlemleri, serbest tır parkı, supalan sahası, serbest depo kiralama için tercih edecekleri bir merkez olmaması, bu alanda ekonomik gelirin başka illere kaymasına neden oluyordu.

 

Çevre illerde ve ilçemizde böyle bir merkezin boşluğu nedeni ile harekete geçen İnegöl’deki 10 lojistik firma yönetim kurulu başkanı, İnegöl’e Lojistik Merkezi kazandırmak için kolları sıvadı.

 

Bu kapsamda İnegöl’e kurulması gündeme gelen bu kapsamlı proje için İnegöl Belediyesi’de projeye müdahil olarak projeleri yakından incelemeye başladı. Lojistik firmalarının talebi üzerine İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban’ın talimatı ile ülkemizde çeşitli illerde bulunan lojistik firmalarının kapasite rakamları ve yapısal düzeni incelendi. İnegöl Belediyesi de devam eden çalışmalarla ilgili projeyi takibe aldı.

 

İnegöl’e kazandırılmaya çalışılan lojistik merkezinin tamamlanması durumunda, Marmara Bölgesi’ndeki en kapsamlı lojistik merkezi olacak. Sadece İnegöl değil, çevredeki illerin de ‘Lojistik İncisi’ olacak olan merkez, İnegöl ekonomisine de ayrıca katkı sağlayacak.

 

Kurulması gündemde olan Lojistik Merkezi ile şehir içinde dağınık ve sağlıksız şartlarda konuşlanmış olan yurt içi ve yurt dışı nakliyat firmalarının, gümrük müşavirliklerinin, ithalat ve ihracat firmaları, daha modern yapıya kavuşturularak sanayi içerisindeki trafik yoğunluğunu azaltacak, ulusal ve uluslararası bir lojistik merkezi olacak.

 

HABER: SERHAT ÇİÇEK



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş