İnegöllü İmam, alışılmışın dışında hitap şekli ile vatandaşlardan ilgi görüyor

Yayınlama: 16.02.2024
2.171
A+
A-

İnegöl’de Cuma günleri ezan öncesinde ayağa kalkarak vatandaşlara güncel konulardan bahseden ve günlük hayatta önemli konulara değinen Dr. Halil Bey Camii İmam Hatibi Metin Yalçınyiğit, alışılmışın dışına çıkarak bir sunum gibi sohbet vermesi vatandaşlardan tarafından ilgi ile karşılanıyor.

İnegöl Dr. Halil Bey Camii’nin İmam Hatibi Metin Yalçınyiğit, Cuma günleri gerçekleştirdiği özel sohbetleriyle cami cemaatinin yoğun ilgisiyle karşılanıyor. Ezan öncesinde vatandaşları bilgilendiren, güncel konuları ele alan ve günlük hayatta karşılaşılan önemli konulara değinen Yalçınyiğit’in sohbetleri, sadece dini değil aynı zamanda sosyal ve kültürel konulara da dokunuyor.

Yalçınyiğit’in öne çıkan özelliklerinden biri, sadece cami cemaatiyle değil, aynı zamanda toplumun tüm kesimlerine hitap ediyor olması. Sohbetlerinde samimi bir dil kullanarak, mahalle eşrafıyla da birebir ilgilenen Yalçınyiğit, toplumun tüm kesimlerine hitap ediyor.






ALIŞILMADIK BİR DURUM

Öte yandan Cuma günleri ezan öncesinde kürsü yerine ayağa kalkarak vatandaşlara hitap etmesi, uzun süredir İnegöllülerin alışkın olmadığı bir durum olarak göze çarpıyor. Şiveli konuşması ile vatandaşların bazen tebessüm de ettiren Yalçınyiğit, İslam’ın güzelliklerinin yanı sıra kolaylıklarından da bahsederek, İman’ın önemine değiniyor.

HABER: SERHAT ÇİÇEK



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş