İnegöllü muhtar, çöpe atılan ekmekleri sokak hayvanları için değerlendiriyor

Kemalpaşa Mahalle Muhtarı Erdem Kaya, sokak hayvanlarının yiyecek ihtiyaçlarını karşılamak için çöpe atılan ekmekleri değerlendiriyor.

Yayınlama: 17.12.2020
1.465
A+
A-

İnegöl’ün merkezi Kemalpaşa Mahalle Muhtarı Erdem Kaya, sokak hayvanlarının kış şartlarında beslenmelerine yardımcı olmak için mahallede çöpe atılan ekmekleri değerlendiriyor.

 

Çöpe atılan ekmekleri suladıktan sonra sokak hayvanlarının yiyebileceği kıvama getirdiğini ve böylelikle ekmek israfının da önüne geçmeyi amaçladığını söyleyen Muhtar Kaya, şu ifadeleri kullandı:






 

“Kemalpaşa Mahallemiz ilçemizin en büyük mahallesi. Mahallenin sokaklarında ve caddelerinde gezerken özellikle çöpe atılan ekmekleri görünce çok üzülüyordum. Ülkemizde ekmek israfı gerçekten çok fazla. Bende bu ekmekleri değerlendirip, sokak hayvanlarının yemesi için değerlendirmek istedim. Mahalle halkımız da bu konuda bana destek vermeye başladı. Böylelikle başlamış oldum”

 

Hayvanların kış şartlarında beslenmelerinin daha zor olduğunu belirten Kaya, “Hayvanlar kış şartlarında çok daha zor besleniyor. İnegöl halkı bu konuda çok duyarlı. Ormanlık alanlara her yıl hayvanlar için yiyecek bırakılıyor. Şehir merkezinde de onlar için çeşitli projeler yapıldı. Sokak hayvanlarına karşı duyarlılığımız daha fazla arttırmamız gerekiyor diye düşünüyorum” dedi.

 

Çöpe atılan ekmeklerin sokak hayvanları için değerlendirilmesine insanların olumlu tepki verdiğini belirten Kaya, sözlerini şu ifadelerle sonlandırdı:

 

“Mahalle sakinlerimizin de bu konu hoşuna gitti. Aldığım ekmekleri ıslatıyorum. Sert olunca ekmekler hayvanlar zorlanıyor ama ıslatınca onlarda rahat bir şekilde yiyor. Islattıktan sonra da muhtarlık binasının yanında bulunan duvara seriyorum ekmekleri. Sokak hayvanları da gelip afiyetle yiyor”

 

HABER: SERHAT ÇİÇEK



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş