iNEGöLLüLER iSHAKPAŞA’YA AKIN ETTi

Kadir Gecesi nedeni ile İshakpaşa Camii’nde düzenlenecek olan etkinlikler öncesinde Peygamber Efendimizin Sakal’-ı Şerif’i ziyarete açıldı. Sakal’-ı Şerif’i görmek için İnegöl’deki vatandaşlar İshakpaşa Camii’ne akın etti.

Yayınlama: 22.06.2017
691
A+
A-

 

Öğlen namazına müteakip bayanlara, İkindi namazına müteakip ise erkeklere yönelik Sakal-ı Şerif ziyareti İshakpaşa Camii’nde başladı.

 






İkinci namazına müteakip erkeklere yönelik açılan Sakal-ı Şerif ziyareti öncesi İlçe Vaizi Ömer Faruk Atan açıklamamalarda bulundu.

 

ALLAH KİMİ SEVİYORSA BİZİ ONUNLA HAŞRETSİN

Kıyamet gününde kişi kimi severse onunla haşrolacağını belirten İlçe Vaizi Ömer Faruk Atan, “Bu akşam kadir gecesi ve kadir gecesi münasebetiyle sakalı şerifi ziyarete açılacak. Şunu belirtmeliyiz ki Resulullah bir gün mescidi nebeviden çıkıyor, tam çıkarken Sahabe efendilerimizden biri, ‘Ya Resulullah kıyamet ne zaman kopacak’ diyor. Peygamber efendimiz ise, ‘Kıyametin ne zaman kopacağını sorduğuna göre, bunun için bir hazırlığın var. Bırak kıyametin ne zaman kopacağını bununla ilgili bir hazırlığın var mı onu söyle’ diye cevap verince kendisi, Sahabe efendimiz, ‘Allah ve peygamberi çok seviyorum’ dedi. Peygamberimiz bir uyarı niteliğinde şu cevabı verdi: ‘Sende kıyamet günü kimi seviyorsan, onunla beraber haşrolacaksın’ Dünyada kimi sevdiğimizi, kimin arkasında durduğumuzu, hangi yol haritasını takip ettiğimizi bu gün ve gecelerde daha iyi kontrol etmemiz gerekiyor. Sizde peygamberimizin sevgisi ile Allah’ın evine geldiniz. Cenabı-ı Allah kimi seviyorsa bizi onunla haşretsin” dedi.

 

KUR’AN İLE MESAFEMİZİ KONTROL EDELİM

Sevig kelimesinin basit bir kelime olmadığını ifade eden Atan, “Sevgi basit bir kelime ve cümle değildir. Seviyorum demek bir fedakârlığı mükellef olduğunu ifade eder. Ben Allah’ı ve peygamberimizi seviyorum, sevdiğim için ecdadımızdan bir yadigar olan sakalı şerifi görmek için burada toplandık. O zaman sevgimizi kontrol edelim. Allah Resulünü seviyorsak, onun o güzel hayatını, söz hareket ve ne varsa hayatınızda ne şekilde örnek aldığımızı kontrol etmemiz gerekir. Sizler için Peygamber efendimizin de güzel örnekler var, Allah’ın huzuruna çıkacaklar için. Bizlerde Peygamber efendimizi her yönüyle örnek almalıyız. Biz sakal-ı şerifi ziyaret ettiğimizde şu hadisi hatırlamamız iyi olacak, ‘Aramızda iki temel kaynak bırakıyorum, bunlara sımsıkı sarılırsanız asla sapmazsınız. Allah’ın kitabı ve Sünnet’ Aziz kardeşlerim bizler bu gece inen kitabımızla bir mesafemizi kontrol edelim. Bu Sakal-ı Şerif’i ziyaret ederken ve Ramazan Ayının sonuna yaklaşırken bugünler de Peygamber efendimize ümmet olma şuuruyla hayatımızı kontrol edelim. Bu tür gün ve geceler bizi dinimizle nasıl yaşanacağı açısında çok önemli. Bir İslam âliminin söylediği gibi, her nimeti bir fırsat, her fırsatı bir ganimete dönüştürmek gerekir. Cenabı Allah bizleri bu müminlerden eylesin. Bizler sadece dinimizin gereğini yerine getirmekle mükellefiz. He hususta olduğu gibi Sakal-ı Şerif’i de ziyaret etmeninde bir adabı var. Bizler sadece bu günleri, hayatımızda bir kontrol etmek, yeniden Kur’an-ı Kerim’i sünnet ile inşa etmek üzere en güzel şekilde değerlendirmeyi Cenabı Allah’tan niyaz ediyoruz. Rabbim oruçlarımızı ve ibadetlerimizi kabul etsin. Bin geceden daha hayırlı olan bu gecemizi en güzel şekilde ihya eden, idrak eden bir hayat yaşamayı Cenabı Allah cümlemize nasip etsin” ifadelerini kullandı.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş