İnegöllüler test yaptırmaktan korkuyor

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeni ile geçtiğimiz haftalarda test ve pozitif vaka sayısı yeniden tavan yaparken, kısıtlamaların öncesindeki 1 hafta ile günümüzde rakamlar dibe vurdu.

Yayınlama: 02.05.2021
4.748
A+
A-

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) rakamları, ülkemizde tavan yapmasının ardından yeniden kısıtlama kararları alınmıştı.

 

PARALEL OLARAK ARTTI






İlçemiz İnegöl’de ise, ülke genelindeki rakamlara paralel olarak enfekte ve test sayıları tavan yaptı. Kısıtlama kararı alınmadan 1 hafta önce İnegöl’de rakamlar düşmeye başlamıştı.

 

Günümüzde ise rakamların dibe vurduğu öğrenildi. Çok az sayıda vatandaşın test için hastaneye gittiği öğrenilirken, test ve enfekte sayısındaki azalmanın en önemli etkeni ise; ‘Korku’ olarak öngörülüyor.

 

VATANDAŞLAR TEST YAPTIRMAKTAN KORKUYOR

Öte yandan yeni tip koronavirüs ile ilgili vatandaşların korkudan dolayı test yaptırmadığı iddia ediliyor. Birçok vatandaş, dost sohbetlerinde kendilerinin de virüse yakalanmış olabileceğini ama test yaptırmak istemediğini ifade etmesi, İnegöl için yeni bir sorun teşkil ediyor.

 

Test yaptırmayan çoğu vatandaşın ise işine ara verme ve hastaneye yatırılma korkusu taşıdığı, koronavirüs ilaçlarının kap krizini tetiklediği iddiası nedeni ile test yaptırmaya yanaşmadığı araştırmalarımız sonucu ortaya çıktı.

 

HABER: SERHAT ÇİÇEK



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş