İNEGÖLLÜLERDEN DESTEK BEKLİYORLAR

Rejim ve Rus saldırılarından kaçan Suriyelilerin ülkenin kuzeyinde yaşadığı çadır kentler, şiddetli rüzgâr ve yağmur nedeniyle sular altında kaldı. Bölgede çalışmalar sürerken, konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Beşir Derneği İnegöl Gönüllü Temsilcisi Uğur Çiçek, “Mazlumun ahı arşı titretir. Bu nedenle her zaman olduğu gibi yine İnegöllü kardeşlerimizden mazlum için destek bekliyoruz” dedi.

Yayınlama: 22.01.2021
1.090
A+
A-

Suriye’de kış şartlarının zorluğu ve ardından da sel baskınları ile bölgede insanlık dramı yaşanıyor. Bölgede aktif olarak çalışmalarını sürdüren Beşir Derneği, briket ev kampanyasına İnegöllülerin de desteğini bekliyor.

 

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Beşir Derneği İnegöl Gönüllü Temsilcisi Uğur Çiçek, şu ifadeleri kullandı:






 

“Rejim ve Rus saldırılarından kaçan Suriyelilerin ülkenin kuzeyinde kurduğu çadır kentler, şiddetli rüzgâr ve yağmur nedeniyle su altında kaldı. Yağmur suları, İdlib’in kuzeyindeki Türkiye sınırına yakın Atme çadır kentini çamur içinde bıraktı. Çadır kenti sakinleri, kışın yaklaşmasıyla bir yandan soğuk, diğer yandan da yağmur suları ve çamurla mücadele etmek zorunda kaldı”

 

Bölgeden gelen fotoğraflar var. Çadırın içi tamamen su ve çocuklar uykuda. Bölgede ciddi bir insanlık dramı var. Bu bölgede Beşir Derneği çalışmalarını sürdürüyor. ‘Yorgun bedenlere yaslanacak bir duvar olalım’ başlatmış olduğumuz briket ev çalışmalarımıza İnegöllü yardım severlerden destek bekliyoruz. Bir briket ev bedeli 7 bin 500 lira. Bir briket ev yaptıran hayırseverlerimiz, o eve isim de verebilecek. Diğer yandan az çok demeden Ziraat Bankası TR60 0001 0007 8457 4610 5051 33 hesabına, açıklamasına ‘BRİKET EV’ yazarak, hayırseverlerimiz mazlumlara destek olabilir.

 

BRİKET EV BİLGİLERİ

Bölgede devam eden briket ev çalışması ile ilgili bilgiler veren Çiçek, “Briket evler; 40 m2 inşaat alanı, 2 oda, mutfak, banyo -WC, avlu, su tankı, su tesisatı, foseptik altyapı, zemin ve tavanı beton, PVC kapı ve pencereden oluşuyor”

 

MAZLUMUN AHI ARŞI TİTRETİR

Sözlerine devam eden Çiçek, “Mazlumun ahı arşı titretir. Bu nedenle her zaman olduğu gibi yine İnegöllü kardeşlerimizden mazlum için destek bekliyoruz. Az çok demeden briket ev yardım kampanyasına destek vererek, mazlumlara sahip çıkmalarını istiyoruz” dedi.

 

Çiçek sözlerini şu ifadelerle sonlandırdı:

 

Beşir, “müjdeyi getiren, müjdeleyici” demektir. Müjdeleyici olmak, sosyal adâlete ve kardeşliğe destek olurken, yapılan hizmetlerin nimet olduğunun farkında olmayı gerektirir. Faaliyete geçirdiğimiz çalışmalar ve projeler ile gece gündüz başta ülkemiz ve kendi insanımızın hizmetini görürken aynı zamanda dünyanın her yerinde insanlığa yardım etme gayreti içerisindeyiz. Nerede mahzûn ve mahcûp bir gönül var ise orada onlarla olmanın gayreti içerisindeyiz. Yurt içi ve yurt dışında gıda, giyim, barınma, eğitim, temizlik, doğal âfet ve sosyal-kültürel yardım faaliyetleri gerçekleştiren Derneğimiz, yurt içinde 12 Bölge Müdürlüğü’ne bağlı temsilciliklerimiz, yurt dışında ise işbirliği yaptığımız kurumlar ile onlarca ülkede mahzûn gönüllere hizmet etme derdi ile çalışmalarını sürdürmektedir. İnsanî yardım çalışmalarının kıymetini ve insanlık üzerindeki pozitif etkisini bilen bir organizasyon yapısı ile çalışan Beşir Derneği yardımı ulaştırırken insanlık şerefini göz önünde tutmaktadır. Doğru bir yardım organizasyonu ihtiyaç sahibinin gerçekten neye ihtiyacı olduğunun tespit etmeli ve ihtiyacı olanı ona ulaştırmalıdır. Beşir Derneği bu hassasiyetle çalışmalarını sürdürmektedir. Yardım talep eden kişi veya kurum için sosyal inceleme süreci başlatarak gerçekten ihtiyaç sahibi olunup olunmadığının tespitini yapmaktadır. Gerçek ihtiyaç sahiplerini bulmak, bağışçımıza karşı bir sorumluluğumuz olduğuna inanıyoruz. Beşir Derneği yaptığı tüm çalışmalarda kamu yararını gözetmektedir. Kâr amacı gütmeyen kuruluşumuz, her yıl düzenli olarak İçişleri Bakanlığımız müfettişlerince ve ayrıca 3 ayda bir iç denetim birimince denetlenmektedir. Derneğimiz ile ilgili kurumsal verilere bu web sayfasının Kurumsal Menü başlığı altındaki bölümlerden ulaşabilirsiniz”

 

HABER: SERHAT ÇİÇEK

 



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş