iNEGöL’ü ÇOK SEVDiLER TÜRKiYE MEDYADA OLUMSUZ GöSERiLiYOR

İnegöl’deki festivaller için ilçemize gelen Arjantin Folklor Grubu’nun bazı üyeleri, Türkiye ve İnegöl izlenimlerini paylaştı. 71 Yaşındaki Arjantinli Raul Odorno, Türkiye’nin medyada olumsuz gösterildiğini ama aksine Türkiye’nin çok güzel bir ülke olduğunu ifade derek, “Türkiye’nin medyada olumsuz gösterildiğini belirten Odorno, “Meydanın yansıttığı gibi değil Türkiye. Türkiye’nin terörist olaylarının çok olduğu bir yer gibi lanse ediliyor ama Türkiye böyle bir ülke değil” dedi.

Yayınlama: 17.07.2019
1.336
A+
A-

İnegöl’e gelen Arjantinliler, Türkiye ve İnegöl izlenimlerini gazetecilerle paylaştı.

 

El Alcazar’dan geldiğini belirten Katiana Soledad Salmi, “Çok uzak bir kültürden gelmemize rağmen, Türk kültürünü çok beğendik, çok sevdik. Farklı bir din, farklı bir mimari, farklı yapılar çok hoşumuza gitti. Aynı zamanda insanlar çok sıcak kanlı. Şuan festival için buradayız ama buraya tekrar gelmeyi çok istiyorum” dedi.






 

Müzisyen olduğunu ifade eden Cristian Trasel, “Türkiye’ye ilk defa geldim. Türkiye’yi çok sevdim. Farklı yemekler ve farklı giyinişler gördük. Kadınların başını kapatması bana çok farklı ve çok güzel geldi. Aynı zamanda ben bir müzisyenim. Müzisyen olduğum için buradaki farklı müzikler benim çok dikkatimi çekti. Buradaki müzikleri araştırmak istiyorum. Türkiye’de bir ay daha kalacağız. Türkiye’ye yeniden gelmeyi çok istiyorum. Çünkü insanlar çok sıcak kanlı. Bir şansım olursa buraya yeniden gelmeyi isterim” dedi.

 

Trasel, aynı zamanda Arjantin’in Misiones El Alcazar şehrinden de bahsederek, dünyaca ünlü şelalelerin olduğunu belirtti.

 

Ülkesinde tarih öğretmeni olduğunu ve İnegöl’ü çok sevdiğini belirten Gabriela Lopez, “Kuzey Arjantin’den geliyorum. Geldiğim bölgede dünyaca ünlü şelalelerimiz var. Bizler de sizleri Arjantin’e davet ediyoruz. Daha önce Uludağ’da bulundum. Uludağı’da çok beğendim. Türkiye çok güzel bir yer. İnsanlar çok iyi davranıyor. İskenderi çok sevdim. Aşık oldum. Yeniden kesinlikle gelmek istiyorum Türkiye’ye. Tarihi çok seviyorum. Müzeyi gezerken de bir çok şey ilgimi çekti” dedi.

 

Son olarak konuşan Raul Odorno, “35 Yıl öne bir grup kurdum. 35 Yıldır dünyayı geziyoruz. Bir çok ülke gezdik. Türkiye’ye ilk kez geldim. Türkiye’nin yemeklerini ilk bakışta beğenmeyeceğini düşündüm. Ama yedikten sonra çok beğendim. Arjantin yemekleri ile çok benzer yemekler. Çünkü bizlerde çok et yiyoruz” dedi.

 

Türkiye’nin medyada olumsuz gösterildiğini belirten Odorno, “Meydanın yansıttığı gibi değil Türkiye. Türkiye’nin terörist olaylarının çok olduğu bir yer gibi lanse ediliyor ama Türkiye böyle bir ülke değil. Kadınların giyindikleri kıyafetleri enteresan buldum. Peçeli bir kadın gördüm, çok enteresandı. Türk insanı gerçekten çok sıcak kanlı ve nazik. Kendimi ülkemde gibi hissettim. Müzik ve kültürel kıyafetler çok ilgilimi çekti ve çok beğendim. Buraya yeniden gelmek istiyorum” ifadelerini kullandı.

 

Odorno’nun ayyıldızlı yüzüğü ise gözlerden kaçmadı.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş