İnegöl’ün değeri ‘Kulaca Salça’ ( ÖZEL HABER)

Bursa’nın İnegöl ilçesinde 1974 yılında kurulan Kulaca Tarımsal Kalkınma Kooperatifi, Hollanda’ya 16 yıl önce başladığı acı biber salçası ihracatın bu yılda 1 milyon dolarlık ihracat ile sürdürüyor.

Yayınlama: 15.08.2020
653
A+
A-

kırsal Kulaca Mahallesi’nde kurulan tesiste Bursa’nın İnegöl, Yenişehir, Mustafakemalpaşa ve Karacabey ile Konya’nın Akşehir ilçelerinde üretilen yıllık ortalama 3 bin ton domates ile 2 bin ton acı biber, salçaya dönüşüyor.

 

Kooperatif, domates salçalarının tamamını, biber salçasının da bir bölümünü iç pazarda satıyor. Yaklaşık bin tonluk acı biber salçası ise Hollanda’ya gönderiliyor.

Hollanda’ya 16 yıl önce başladığı acı biber salçası ihracatını 65 tondan bin tona çıkaran kooperatif, 90 ila 100 kişi arasında istihdam sağlıyor.

 

Açıklamalarda bulunan kooperatif başkanI Ahmet Uğur, 2020 yılında Hollanda’ya bin ton biber salçası ihraç edeceklerini belirtti.

Kulaca Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Ahmet Uğur konuşmasını şöyle sürdürdü, “Kulaca Tarım Kalkınma Kooperatifi olarak sezonu biber ile açtık. Domateslerimiz mevsim kayması nedeniyle biraz aksi gitti. Önümüzde ki hafta domatese başlayacağız. Ama ülkemizin çeşitli yerlerinde olmuş olan biberleri aldık. Biberleri Hollanda için aldık. Bu yılda yine Hollanda ya bin ton civarında biber salçası göndereceğiz. Geçen sene yaptıklarımız bu sezonda devam edecek. Hollanda sattığı yarı mamul ürünlerini bizden alıyor. Her sene itina ile ürün üreterek Hollanda ya vermeye çalışıyoruz. Hollanda ya verdiğimiz ürünün mali değeri 1 milyon doları bulacak” şeklinde konuştu








Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş