İNEGÖL’ÜN GURURU OLDU

İnegöllü Kur’an Bülbülü Abdullah Altun, TRT´de yayınlanan Türkiye Kuran-ı kerimi güzel okuma yarışmasına damgasını vurdu. İnegöl´ün gururu genç, okuduğu kuran tilavetiyle jüriden aldığı puanlarla gecenin birincisi oldu.

Yayınlama: 31.05.2017
1.065
A+
A-

KİLİSE’DE KUR’AN OKUMUŞTU
Katıldığı programlar ve gezmek için gittiği yerlerde güzel sesiyle okuduğu kur’an-ı kerimden surelerin yer aldığı video klipleri sosyal medya hesaplarında paylaşarak, sesini Türkiye’ye duyuran İnegöllü genç Kur’an bülbülü Isparta İlahiyat Fakültesi eğitiminin ardından kısa bir süre önce Diyanet İşleri Başkanlığı Din Adamları arasına girdi. Aslen İnegöllü olan, okuduğu Kuran-I Kerim ile dinleyenleri mest eden Abdullah Altun, 2016 yılı Nisan ayındı Danimarka’daki bir kilisede Kuran-ı Kerim okuyarak sosyal medyada gündem olmuştu.
GECENİN BİRİNCİSİ OLDU
Türkiye genelinde yapılan programların bir çoğuna katılarak kendi meziyetlerini büyük bir cesaretle sunan 24 yaşındaki Abdullah Altun, önceki gece TRT1’de yayınlanan “Kur’an-ı kerimi güzel okuma Yarışması”na da katıldı.
Ramazan ayının birinci günü itibariyle başlayan yarışmanın 3. Günündeki elemelere katılan İnegöllü Kur’an Bülbülü gecenin birincisi oldu.
İstanbul 29 Mayıs Üniversitesi Öğretim Görevlisi Dr. Mehmet Ali Sarı, Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Camii İmam Hatibi Halil Necipoğlu ve DİB Haseki Abdurrahman Gürses Eğitim Merkezi Müdürü Osman Egin’in yer aldığı jüri ve stüdyodaki seyircilerin oyları 3. günün birincisini belirledi.
5 yarışmacı arasından güzel sesiyle sıyrılan Abdullah Altun 339 puanla gecenin birincisi oldu. Altun, ilk hafta birincileri arasında da yerini aldı.
Ramazan ayı boyunca her gün izleyicisine Kur’an ziyafeti yaşatacak olan programın her bölümünde beş yarışmacı gün birinciliği için yarışıyor. Stüdyodaki seyircilerin oyları ve jüri üyelerinin puanlamalarıyla belirlenen günün birincileri, hafta finalinde yarışacak. 
Hafta finallerinin birincileri ve jüri üyelerinin korumaya aldığı yarışmacılar, Kadir Gecesi yayınlanacak olan büyük finalde yarışacaklar.
Tüm katılımcılara bir tam altın, gün birincilerine üç tam altın, hafta birincilerine beş tam altın hediye edilecek olan yarışmanın final gününde ise yarışmanın üçüncüsüne 10 tam altın, ikincisine 20 tam altın ve birincisine ise 50 tam altın ödül verilecek.
“Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması”nın Büyük Finali, Kadir Gecesi’nde canlı olarak TRT 1 ekranlarında yayınlanacak. Toplamda 7 yarışmacının yarışacağı Büyük Final ile Ramazan ayının Kur’an-ı Kerim Güzel Okuma birincisi belirlenecek.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş