İNEGöL’DEN AVRUPA’YA GİTMEK İSTEYEN SIĞINMACILARA ÜCRETSİZ OTOBüS TAHSİS EDİLECEK

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatı ile Suriyeli sığınmacılara Avrupa kapıları açılmıştı. İnegöl İlçe Kaymakamı Şükrü Görücü konu ile ilgili muhtarlarla bir araya gelerek, Avrupa’ya gitmek isteyen sığınmacılarla ilgili fikir alışverişinde bulundu. Yapılan görüşmede İnegöl’den Avrupa’ya gitmek isteyen sığınmacılar için gerekirse belirli noktalara ücretsiz otobüs de kaldırılacağı açıklandı.

Yayınlama: 04.03.2020
868
A+
A-

Suriye’nin İdlib kentinde Türk askerlerine rejim güçlerinin saldırısında 36 askerin şehit olmasının ardından Türkiye’den Avrupa’ya geçmek isteyen göçmenlere sınır kapılarını açtığı duyurulmuştu.

 

Türkiye’nin kararının ardından binlerce mülteci Yunanistan ve Bulgaristan üzerinden Avrupa’ya geçme hayaliyle sınır kapılarına ve kaçak geçiş bölgelerine akın etti.






 

İnegöl İlçe Kaymakamı Şükrü görücü önceki gün muhtarlarla bir araya geldi. Suriyeli mültecilerle ilgili yapılan toplantıda Kaymakam görücü muhtarları dinledi. Suriyelilerin muhtarlardan Avrupa’ya gitmek gibi bir talepleri olup olmadığını soran Görücü, gruplar halinde gitmek isteyen Suriyeli mültecilere yardımcı olabileceklerini, gerekirse ücretsiz otobüs tahsis edilebileceğini ifade etti.

 

HUZUR MAHALLESİ’NDEN 10 AİLE

Öte yandan Huzur Mahallesi Muhtarı Salih Dayan, toplantıda Huzur Mahallesi’nden yaklaşık 10 ailenin İnegöl’den Avrupa’ya gitmek istediğini ifade etti.

 

DİĞER MUHTARLARA GELEN TALEP YOK

İnegöl’deki diğer muhtarlar ise kendilerine şuana kadar gelen bir talep olmadığını ifade etti.

 

ÜCRETSİZ OTOBÜSÜ BELEDİYE TEMİN EDECEK

Ücretsiz otobüsün kim tarafından tahsis edileceği konusu da çözüme kavuşturuldu. Suriyeli mültecilerin gruplar halinde Avrupa’ya gitme talebi gelirse, İnegöl Belediyesi tarafından mültecilere otobüs tahsis edileceği belirtildi.

 

SINIRA MÜLTECİ AKINI!

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatı ile kapılar sığınmacılara açılırken, şimdiye kadar toplam 150 bin civarında göçmenin Avrupa’ya gitmek için Yunan sınırına dayandığı açıklandı.

 

HER SAAT SAYI ARTIYOR

Sürekli olarak akının devam ettiği bölgede, sığınmacı sayısının her geçen saat daha da arttığı öğrenildi.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş