İnegöl’ün Kur’an-ı Kerim gönüllüsü

İş yerlerini dolaşan ve Kur’an-ı Kerim okumayı öğretebilmek için insanlara aldığı hediyelerle teşvik eden İsmail Kızılarslan (41), çalıştığı saatlerin haricinde zamanının büyük bölümünü Kur’an-ı Kerim öğretmeye ayırıyor.

Yayınlama: 07.02.2021
2.039
A+
A-

İnegöl’de bir metal işleme fabrikasında işçi olarak çalışan Kızılarslan, yaklaşık 15 yıldır iş yerlerinde ve sokaklarda insanlara ücretsiz Kur’an-ı Kerim öğretiyor. 

Kendisinden habersiz çekilen bir fotoğrafın birçok sosyal medya kullanıcısı tarafından paylaşılmasıyla ilçede daha tanınır hale gelen Kızılarslan, pandemi nedeniyle iş yerlerinde, parklarda ve sokaklarda Kur’an-ı Kerim öğretmeye devam ettiğini ifade etti.Allah’ın rızasını kazanmak için insanlara Kur’an öğretmek istediğini belirten, şu ana kadar sayısını hatırlayamayacağı kadar çok insana ulaşarak kutsal kitabı okumayı öğrettiğini söyleyen Kızılarslan, şu ifadeleri kullandı:

 






“Ben iş yerlerine gittiğimde, Kur’an bilmeyen arkadaşlara anlatıyorum, hatta yalvarıyorum, hediyeler alıyorum ki Kur’an öğreteyim diye.  Pandemi nedeniyle her yer kapalı olduğu için Allah için, iş yerlerinde bir şeyler yapmaya çalışıyoruz. İş yerlerine gidiyorum, ‘Arkadaşlar size ücretsiz Kur’an öğretebilirim’ diyorum. Hz Ali, ‘Bir harf öğretenin, 40 yıl kölesi olurum’ diyor. Şimdi devir değişti, bir harf öğreteyim diye insanlara yalvarırcasına Kur’an öğretiyoruz.”

 

Sosyal medya üzerinden kendi fotoğrafının yayılması ile birçok insan tarafından olumlu tepkilerle karşılaştığını söyleyen Kızılarslan, “Öncelikle Allah’ın takdir etmesini isterim. İnsanların gönlüne girmek gerçekten güzel bir şey. Allah için örnek olmaya çalışıyorum.” dedi.

 

– “Kur’an’ı öğrenmenin yeri olmaz”

İnsanlara sokaklarda, parklarda, iş yerlerinde Kur’an öğrettiğini söyleyen Kızılarslan, şu ifadeleri kullandı:

 

“Elif cüzünü alıyoruz, öğrenmek isteyen arkadaşlara. Sokakta öğrettiğimiz oluyor, banketin üstüne oturup öğrettiğimiz oluyor, parkta oluyor. Arkadaş nerede isterse orada öğretiyoruz. İş yerinde de mola saatlerine arkadaşları çalıştırıyoruz. Kuran’ı öğrenmenin yeri olmaz, istediği yerde öğrenir insan, yeter ki gönülde aşk olsun, sevgi olsun. Çünkü Allah’ın kelamıdır bu.”

Kızılarslan, amacının yaşadığı şehirde Kur’an bilmeyen kimsenin kalmaması olduğunu söyleyerek, sözlerini şöyle tamamladı:

 

“Amacım yaşadığım şehirde, herkese Kur’an-ı Kerim öğretmek. Yaşadığım şehirde Kur’an-ı Kerim bilmeyen insan kalmasın istiyorum.” 

 

İsmail Kızılarslan’ın kendisine öğle molalarında Kur’an öğrettiğini söyleyen Emran Osmanov (19) “İsmail abi benim gönlümü kazandı. Ben namaz kılmıyordum, bana namazı öğretti. Sonra Kur’an öğretiyor. Allah ondan razı olsun. Ben bu adamdan çok şey öğrendim. Allah nasip ederse yine öğreneceğim. Ben İsmail abiden çok razıyım. Aynı yerde çalışıyoruz. Öğlen molalarında sokağa çıkıyoruz, bana Kur’an öğretiyor.” diye konuştu.  

 

Kızılarslan’ın çalıştığı iş yeri bölüm sorumlusu Serkan Oral da, “İsmail abi ile beraber aynı firmada çalışıyoruz. Ben bölüm sorumlusuyum. Öğlen aralarında çalışanlara Kur’an öğretiyor.” dedi.

 

Fabrika sahibi Celal Aydın ise, “İsmail kardeşimiz, işletmemizde öğlen molalarında Kur’an bilmeyen kardeşlerimize Kur’an öğretiyor. Sadece bizim işletmemizde değil, dışarıda da Kur’an bilmeyen kardeşlerimize Kur’an öğretmeye çalışıyor. Bu azminden dolayı onu tebrik ediyorum. Bu zamanda böyle insanların varlığı bizi çok memnun ediyor. Kendisinden Allah razı olsun.”

Kızılarslan’ın bir diğer iş arkadaşı ve öğrencisi Yuişan Ragibov, “İsmail abi herkese Kur’an öğretiyor. Ben de kendisinden Kur’an öğreneceğim. Allah hizmetini sürdürsün. Bu zamanda böyle insanları bulmak zor. Ben kendisine çok teşekkür ediyorum. İnşallah herkese Kur’an öğretir.” dedi.

 

HABER: SERHAT ÇİÇEK



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş