iSTANBUL’A METROBüS iNEGöL’DEN

İnegöl’de üretilen AKİA marka metrobüslerin, İstanbul’da test sürüşüne başlandı.

Yayınlama: 30.10.2019
1.614
A+
A-

İstanbul’da binlerce kişiyi taşıyan metrobüsler, izdiham haberleriyle gündemden düşmüyor. Yaşanılan bu sıkıntıları ve yoğunluğu azaltabilmek adına İstanbul Büyükşehir Belediyesi yeni projeler üzerinde çalıştığını açıklamıştı.

 

Çalışılan yeni projenin en önemli ayağını ise yeni metrobüs araçları oluşturuyor. İnegöl Mobilya Ağaç İşleri İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’ndeki 15000 m2 açık ve 16000m2 kapalı alan üzerine kurulu üretim tesislerinde, yıllık ortalama 600 adet araç üretim kapasitesi ile çalışan AKİA’nın imal ettiği metrobüsler İstanbul’da test sürüşüne başladı.






 

Konuyla ilgili, Habertürk Yazarı Esra Boğazlıyan’a açıklamalarda bulunan İBB Trafik Ulaşım Komisyonu üyesi Dr. Suat Sarı, İnegöl’den giden yeni metrobüslerin özelliklerini anlattı.

 

290  YOLCU KAPASİTELİ

Suat Sarı, “İran orjinli bir firmanın Bursa’da ürettiği Akia marka araç test sürüşüne başladı. Sarı, yolcu memnuniyeti olursa araçların siparişi verilerek Bursa’da üretimine başlanacağını söyledi. Şu anda kullanılan metrobüsler 160-165 yolcu kapasiteli. Yeni metrobüsler ise 290 yolcu kapasiteli olacak. Sarı, çift körüklü otobüslerin kapasitesi itibariyle 3 yıl metrobüs yoğunluğunu alabileceğini ifade ederek, “Şu anda test edilen araç dizel. Ancak firma elektrikli de üretim yapabilir. Metrobüsün mutlaka elektrikli olması gerekir. Araç test ediliyor. En az 100 seferde denenmeli” ifadelerini kullandı.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş