JANDARMA’DAN DEV OPERAYSON

İnegöl Jandarma Komutanlığına bağlı ekipler tarafından Güneykestane Mahallesi’nde yapılan dev uyuşturucu operasyonu kapsamında, komşusunun su kuyusundan izinsiz su çekerek ektiği kenevirleri sulayan ve ormanlık alana 400 Bin TL değerindeki 23 kilogram esrar ve 482 Kök Kenevir eken şüpheli kıskıvrak yakalandı.

Yayınlama: 10.08.2017
959
A+
A-

Edinilen bilgilere göre İnegöl’e bağlı Güneykestane mahallesinde, mahalle sınırlarındaki ormanlık alanda kenevir yetiştirildiği ve hasadı yapılıp kurutulmaya bırakıldığı istihbaratına ulaşan Bursa İl Jandarma Komutanlığı ve İnegöl Jandarma Komutanlığına bağlı ekipler operasyonun düğmesine bastı.

 

Bursa ve İnegöl Jandarma Komutanlığı ekiplerince şafak vakti operasyon düzenlendi. Arazi de Drone ile kuş bakışı da yapılan taramada ekipler uyuşturucunun ham maddesi olan Hint keneviri tarlasına ulaştılar. Köy sınırları içerisinde ormanlık alan içerisinde yapılan operasyonda 3.5 metre boyunda 482 kök hint keneviri ile 22 kilo 850 Gram Kubar esrar maddesi ele geçirildi.Ele geçirilen kenevir ve kubar esrar maddelerinin piyasa değerinin 400 bin lira olduğu öğrenildi.






 

GÖZALTINA ALINDI

Ormanlık alanda uyuşturucu yetiştiren 32 yaşındaki Bayram E.’de Güneykestane’deki evine düzenlenen operasyonla yakalanarak gözaltına alındı.

 

ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

Ekipler tarafından yakalanarak kenevir yetiştirdiğini itiraf eden şüpheli Bayram E.’nin ifadesinde, Kenevir bitkilerini kendisinin ektiğini, iki ayda bir komşumun tarlasından izinsiz çektiği sulama hattıyla kenevirleri suladığını, kenevirlerin çalınma ihtimaline karşı köyün yakınında yetiştirdiğini, uyuşturucu madde kullandığını söylediği öğrenildi.

Gözaltına alınan şüpheli İnegöl Jandarma komutanlığı ekiplerince adliyeye sevk edildi.

 

OPERASYONLAR SÜRECEK

Kenevir ekim alanlarının tespiti ve uyuşturucu madde ile mücadele çalışmalarını aralıksız sürdüren Jandarma ekiplerine, uyuşturucu ile mücadele kapsamında İnegöl halkının da ihbarlar ile destek verdiği öğrenildi.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş