‘Kadınlar sizlere Allah’ın emanetidir’

Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı İnegöl Şube Başkanı Burak Bingül, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeni ile yazılı açıklamalarda bulundu.

Yayınlama: 08.03.2021
455
A+
A-

Konu ile ilgili yazılı basın açıklamasında bulunan Bingül, şu ifadeleri kullandı:

 

“Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı olarak, annelerimiz, ablalarımız ve kardeşlerimizin 8 Mart dünya kadınlar gününü kutluyoruz. Son günlerde ülke basınına da yansıyan olayda, bir kişi çocuğunun gözü önünde eski eşini öldüresiye döverken, kameralara yakalandı. Bu anlar gündeme gelmesi bizleri çok üzdü. Hala ülkemizde böyle şeylerin yaşandığını görmek, kabul edilebilir değil.






 

Peygamber efendimiz Hz. Muhammed (S.A.V)’in kadınlarla ilgili bizlere ilettiği bir Hadis-İ Şerif’inde, ‘Kadınlar sizlere Allah’ın emanetidir’ buyurmaktadır. Kadınların Allah’ın emaneti olarak bilmek ve ona göre davranmak gerekiyor. ‘Bozkırın Tezenesi’ olarak bilinen Neşet Ertaş’ın ‘Kadınlar insandır, erkekler insanoğlu’ cümlesi ile kadınların ne kadar ulvi bir görevi olduğunu da bizlere iletmiştir.

 

Ben tekrar annelerimiz, ablalarımız ve kardeşlerimizin 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyorum. Ve diyorum ki; erkeğin adam olduğu yerde, kadına her gün 8 Mart’tır”

 

HABER: SERHAT ÇİÇEK



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş