KANOLA’DA HASAT BAŞLADI

İnegöl’de toplam 7 bin dekar alanda üretimi yapılan kanola bitkisinin hasadı başladı. İlk etapta 10 dönüm alan ekilerek üretimine başlanan kanola bitkisine rağbet gün geçtikçe artıyor. Konuyla alakalı açıklamalarda bulunan İnegöl Ziraat Odası Başkanı Sezai Çelik, “ Kanolayı Boğazköy’de 10 dönüm alanda ekerek yetiştirmeye başladık. Şu anda üretim alanımız 7 bin dönüme çıktı. Biz Ziraat Odası olarak alternatif ürün bulup üretme çalışmalarına devam edeceğiz’ dedi.

Yayınlama: 02.07.2019
383
A+
A-

TEK SIKINTIMIZ FİYATLARIN AYNI KALMASI

Kanola hasadının başladığını belirten Sezai Çelik, “Şu anda Sungurpaşa köyündeyiz. Burası kanola toplama merkezi bir yandan toplanıyor diğer yandan da araçlara sarılıp götürülüyor. Birazdan hasadın yapıldığı yere de gideceğiz. Bu sene 4 bin 500 dekarı Sungurpaşa’da 2 bin 500 dekarı Boğazköy’de olmak üzere toplam 7 bin dekar alanda kanola üretimi gerçekleştiriyoruz. Bu sene ki tek sıkıntımız fiyatların geçen seneki fiyatlarla aynı kalması. Tabi bununla ilgili pazar araştırmalarımız olacak çünkü bu ürün değerli bir ürün. Yine İnegöl Ziraat Odası olarak İnegöl’e alternatif ürün katmak için çalışmalarımız devam edecek. Nasıl ki zamanında Nevşehir tarım fuarından getirdiğimiz çilek fideleriyle kurşunlu bu günlere geldiyse, nasıl yaban mersiniyle alakalı çalışmalarımızı bu günlere getirdiysek kanolayı da Boğazköy’de 10 dönüm alanda denemeyle başladık  ve 7 bin dönüme çıkarttık. Her zaman söylüyorum bizler çalışkan milletiz yeter ki  bizlere destek versinler. Bizim hiçbir çalışmayla alakalı sıkıntımız yok.  Her ne kadar kırsalda genç nüfus kalmasa da bizler çalışmaya devam ediyoruz ve devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

 






ALTERNATİF BİTKİ OLDU

Konuyla alakalı açıklalarda bulunan üretici Galip Duyan ortaköy sinirsiz escort
ise, “Kanola üretimine burada küçük bir arazide başladık. Şu anda kanola bölgede buğdaya, ayçiçeğine, arpaya alternatif bir bitki oldu. Bundan sonra daha da ileriye gitmek için çaba sarf edeceğiz. Bu yıl verim, yağış olmadığından düşük. Fiyat konusu ise geçen sene ki fiyatlarla aynı kaldı. Biz yetkililerden fiyatların yükseltilmesi konusunda çalışma yapılmasını talep ediyoruz” ifadelerini kullandı.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş