ÇOCUKLAR UYARILDI

İnegöl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği görevli polisi Ahmet Talak, son dönemlerde artan boğulma ve trafik kazaları vakalarıyla alakalı, kuran kurslarını gezerek çocukları bilgilendirdi.

Yayınlama: 23.07.2019
525
A+
A-

İnegöl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik (TDP) Büro Amirliği Ekipleri çalışmalarına tam gaz devam ediyor. Büro amirliğinde görevli polis memuru Ahmet Talak,  ilçedeki belirli kuran kurslarına giderek, özellikle yaz aylarının gelmesiyle birlikte ülke genelinde artan boğulma vakaları ve trafik kazalarıyla ilgili bilgilendirme semineri düzenledi. Talak, çocuklara trafikte ve sosyal ortamlarda son derece dikkatli olmaları gerektiğini belirten aynı zamanda ailelerinden habersiz herhangi bir yere gitmemelerini söyledi.

 

O BÖLGELERE GİTMEYİN






Hamzabey’de geçen sene iki arkadaşımız çocuğun boğularak vefat ettiğini hatırlatan Ahmet Talak, “Hamzabey’de hem akıntı var hem de altı batak.  Yani çocuklar yüzme bilmesine rağmen bataklık onları çekebiliyor. Bunun için o bölgelere kesinlikle gitmeyelim zaten oralarda yüzme yasak. Bunun yanında ailenizden habersiz derelere gidip yüzmeye çalışıyorsunuz ve bu çok tehlikeli yaşınız buna müsait değil.  Bunun yanında belediyenin şehir içinde süs havuzları var. Bununla ilgili de Türkiye’de birçok ilde elektrikle ilgili çarpılmalar oldu. Çocuklar girip orada sağlıksız koşullarda yüzmeye başlıyor ve elektrik akımına kapılarak hayatını kaybediyor. Bunun için bu konuya da çok dikkat edelim” şeklinde konuştu.

 

BİLİNÇLENME ÇOK ÖNEMLİ

Son zamanlarda trafik kazalarının ve yayaya çarpma vakalarının arttığını belirten Talak, “Trafikte bilinçlenme çok önemli.  Özellikle karşıdan karşıya geçmelerde çok dikkatli ve temkinli olmalıyız, varsa yaya geçitlerini kullanıp ışıklara dikkat etmeliyiz. Bunun yanında top oynarken de topu sağa sola giden çocuklar heyecanlı bir şekilde dikkatsizce topun peşine gidiyor ve bu da çarpmalara neden oluyor. Topun peşine giderken de etrafa iyi bakarak daha temkinli gitmek gerekiyor” diyerek sözlerini sonlandırdı.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş