Kanunlar değişmedikçe canlar yanacak…

Yayınlama: 05.07.2023
1.214
A+
A-

Belçika’dan ailesiyle Akhisar Mahallesi’ne tatile gelen 7 yaşındaki çocuk, sahipsiz köpeğin saldırması sonucu yaralandı. Sokak köpeğinin saldırısına uğrayan çocuğun ailesi köpeğin ekipler tarafından alınması talebinde bulunurken, bölgeye giden ekipler ise köpeğin alınmasını istemeyen vatandaşlarla karşı karşıya kaldı.

Ülke genelinde olduğu gibi ilçemizde de ara ara gündeme gelen sahipsiz sokak hayvanları ile ilgili kanunların eksik kalması, vatandaşları da çileden çıkarıyor. İnegöl Belediyesi Hayvan Bakım ve Tedavi Merkezi ekipleri ise, kendilerini bir kargaşanın içinde buluyor.

B.elçika’dan ailesiyle ilçeye tatile gelen U.K, Akhisar Mahallesi’nde arkadaşlarıyla sokakta oynadığı sırada sahipsiz bir köpeğin saldırısına uğradı.

Yüzünden yaralanan çocuk, götürüldüğü İnegöl Devlet Hastanesi’ndeki tedavisinin ardından taburcu edildi.






Köpek, ekipler tarafından yakalanarak barınağa götürüldü.

KANUNLAR DEĞİŞMELİ

Öte yandan Akhisar, Alanyurt, bölgede sıkça gündeme gelen sokak köpekleri, vatandaşları tedirgin etmeye devam ediyor. Bir yandan sokak hayvanlarının alınması için İnegöl Belediyesi’ne sayısız şikâyet gelirken, diğer yandan ise kendilerini hayvansever olarak tanıtan kişiler ise hayvanların sokakta kalması gerektiğini ifade ediyor.

Kanunlara göre sokaklardaki küpeli hayvanlar ekipler tarafından alınamazken, diğer yandan ise saldırıya maruz kalan vatandaşlar sokak hayvanlarının alınmasını istiyor.

Bu durum ise hem vatandaşları hem de Türkiye genelinde yaptığı hizmetlerle birçok can dostuna şifa olan İnegöl Belediyesi Sahipsiz Hayvan Bakım ve Tedavi Merkezi ekiplerini zor durumda bırakıyor.

Diğer yandan kanunlara göre küpesi bulunmayan sokak hayvanları şikayet durumunda alınmalı ve sağlık kontrolü ve küpeleme işlemlerinin ardından tekrar alındığı noktaya bırakılmaları gerekiyor.

Bu durumda da yine mağduriyet yaşanırken, konuya ilişkin isim vermeden acıkmalarda bulunan bir vatandaş şu ifadeleri kullandı:

“Şunu belirtmek isterim ki bu tam bir kaos ortamı. Bu konular hep gündeme geliyor. Yani vatandaş arayıp şikâyet ediyor. Diyor ki bu hayvanı alın bize saldırıyor. Diğer yandan gidiyorsunuz bakıyorsunuz ki hayvan küpesiz. Alıyorsunuz geliyorsunuz bütün işlemlerini yapıyorsunuz. Kanun diyor ki aldığın yere geri bırakacaksın. Şimdi ekipler bu hayvanı şikâyet eden adamın evine geri götürüp nasıl bırakacak? Diğer yandan hayvanseverler… Onlar da diyorlar ki dokunmayın hayvanlara. Nasıl olacak? Hayvan gelip çocuğu ısırıyor. Diyorlar ki çocuk taş atmıştır. Bir bahanedir gidiyor zaten. İnegöl’de birçok noktada bu saldırma vakalarını basında gördük. Şimdi kanun bir şey diyor, vatandaş farklı bir şey diyor, karşı görüş vatandaşlar bir şey diyor. Ama çözüm yok. Bu konuya aciliyetle bir çözüm bulunmalı”

İNEGÖL’E BIRAKIP GİDİYORLAR

Öte yandan İnegöl’de her yıl yaklaşık olarak 2 bine yakın sokak hayvanı kısırlaştırılıyor. İnegöl’de bu kadar hayvanın olmadığı tüm kesimlerce bilinirken, özellikle TOKİ’ler bölgesine farklı ilçelerden sokak köpeklerinin getirilerek bırakıldığı iddia ediliyor.

Öte yandan yine Boğazköy bölgesinde de daha önce Bursa’nın bir belediyesine ait araçla sokak köpeklerinin İnegöl’e bırakıldığı tespit edilmişti.

HABER: SERHAT ÇİÇEK



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş