Kendi kirli geçmişleri ile yüzleşmek istemiyorlar

İnegöl Erzurumlular Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Ali Toprak, 25 Nisan 1915 Çanakkale Kara Savaşlarının yıl dönümü nedeni ile basın açıklamasında bulunurken, son günlerde gündeme gelen sözde ‘Ermeni soykırımı’na değinerek, “Kendi kirli geçmişleri ile yüzleşmek istemiyorlar. Oysa biz biliyoruz. Afrika’dan siyahi insanların Fransa’ya getirilerek hayvanat bahçelerinde nasıl sergilendiğini biliyoruz. Cezayir’de, Tunus’ta kadınların ve çocukların çırılçıplak zincire vurulduğunu biliyoruz.

Yayınlama: 26.04.2021
551
A+
A-

Uganda’da yaşanılan insanlık zulmünü biliyoruz. Kızılderililerin nasıl da insanlık dışı vahşi işkencelere maruz kaldıklarını biliyoruz. Bunlar tarihten birer örnek aslında ama günümüze geldiğimizde aslında hiçbir şeyin değişmediğinin de farkındayız” dedi.

İnegöl Erzurumlular Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Ali Toprak, 1915 Çanakkale Kara Savaşlarının yıl dönümü ve son günlerde gündeme gelen sözde ‘Ermeni soykırımı’ konusu ile ilgili yazılı basın açıklamasında bulundu.

Toprak, yazılı basın açıklamasında şu ifadelere yer verdi:






“Bilindiği gibi 18 Mart 1915 Çanakkale Zaferi’nin yıl dönümü, 25 Nisan 1915 Çanakkale Kara Savaşlarının yıl dönümü olarak tarihe geçti. Bu tarihten günümüzü kadar bizlere cennet vatanı emanet eden şehitlerimizi, gazilerimizi ve tüm kahramanlarımızı rahmet ve minnetle anıyoruz. Tarihi şanla, şerefle dolu olan bir millet olarak, geçmişimizi hiçbir zaman unutmuyoruz, gelecekte de unutulmaması adına elimizden gelen gayreti gösteriyoruz ve göstermeye de devam edeceğiz.

Bazı ülkelerin tarihin sayfalarından yırtıp atmak istediği kutlu zaferlerimizden biridir Çanakkale. Yenilgiyi kabul edemeyen, adeta hatırladıkça karın ağrısına maruz kalan ülkeleri görüyoruz. Aldıkları mağlubiyeti unutamayan ve zaferimize gölge düşürmeye çalışan bu ülke yöneticileri, sözde ‘Ermeni soykırımı’ diye bir masal anlatıp, onlara insanların inanmasını bekliyorlar. Şerefli geçmişimizi kirletme adına son günlerde hiç de şaşırmadığımız, her yıl aynı tarihlerde sözde ‘Ermeni soykırımı’ yalanlarının öne sürüldüğünü görüyoruz. Sosyal medya üzerinden bazı ülke yöneticilerinin açıklamaları tam bir hezeyandan. Bu açıklamaların şerefli geçmişimizle uzaktan yakından alakası olmadığı gibi, kendi tarihi ayıplarını görmezden gelip, ülkemiz hedef alınmaktadır.

Kendi kirli geçmişleri ile yüzleşmek istemiyorlar. Oysa biz biliyoruz. Afrika’dan siyahi insanların Fransa’ya getirilerek hayvanat bahçelerinde nasıl sergilendiğini biliyoruz. Cezayir’de, Tunus’ta kadınların ve çocukların çırılçıplak zincire vurulduğunu biliyoruz. Uganda’da yaşanılan insanlık zulmünü biliyoruz. Kızılderililerin nasıl da insanlık dışı vahşi işkencelere maruz kaldıklarını biliyoruz. Bunlar tarihten birer örnek aslında ama günümüze geldiğimizde aslında hiçbir şeyin değişmediğinin de farkındayız. Siyahi bir insanın bir polis tarafından nasıl katledildiğini tüm dünya gördü. Avrupa başta olmak üzere, birçok kıtada Müslüman olduklarından dolayı evleri yakılarak katledilen insanların olduğunu da biliyoruz. 

Kendi geçmişi ile yüzleşmek dahi istemeyen ülkelerin, ülkemizi hedef tahtasına oturması ile ilgili en güzel cevabı yıllar önce Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan vermiştir. Tarihi siyasetçilerin değil, tarihçilerin irdelemesi gerektiğini belirten Cumhurbaşkanımız, ülkelerin belirleyeceği objektif bir grup tarihçinin sözde ‘Ermeni soykırımı’ konusu araştırmaları için görevlendirilmesini istemiştir. Lakin, sözde soykırımı araştırmadan tanıyan, olmayan bir soykırımı yer yıl gündeme getiren ülkeler ve yöneticiler, bu teklife cevap bile verememiştir. Buradan da anlaşılacağı gibi bu insanların aslında sözde ‘Ermeni soykırımı’ gibi bir derdi yok. Bu insanların temel hedefi ülkemiz olmuştur. Ülkemizin hedef haline getirilmesine asla müsaade etmeyiz. Bu konuda tavizimiz de asla olamaz. Dün olduğu gibi bugün de bizler, şerefli tarihimiz ile gurur duyuyoruz ve gurur duymaya da devam edeceğiz. 

Üzüldüğümüz bir konu daha var ki; ülkemizi hedef haline getirmeye çalışan dış güçlerin, ülkemiz içindeki bir kesimden de destek alması. Ülkemizi kirli amallerine alet etmek isteyen bu insanlara milletimiz asla ve kata şimdiye kadar taviz vermemiştir. 

Bizler İnegöl Erzurumlular Kültür ve Dayanışma Derneği olarak, Ermenilerin Erzurum’da ve bölgedeki diğer illerimizde yaptıkları soykırımı derinden hissediyoruz. Soykırımı asıl yaşayan bölgenin insanları olarak, içerideki ve dışarıdaki şer odaklarının ülkemizi hedef haline getirmelerini kınıyor, gerçeklerle yüzleşmeye davet ediyoruz”

HABER: SERHAT ÇİÇEK



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş