KOKUNUN NEDENi BELLi OLDU

Bir kaç gündür ilçemizi etkisi altına alan kötü kokunun nedeni belli oldu. Kokunun hasat sonrası toprağın yeni döneme hazırlanması için yapılan gübreleme çalışmalarında kullanılan tavuk gübresinden kaynaklandığı öğrenildi.

Yayınlama: 09.08.2017
978
A+
A-

Bir kaç gündür ilçemizi bilinmeyen bir koku etkisi altına almıştı. Sosyal medya üzerinden bir çok vatandaş, konuyu dile getirmişti. Alanyurt, Baykoca, Mesudiye ve ilçe merkezinde belirli aralıkla yayılan koku, vatandaşları rahatsız etmişti.

 

NEDENİ BELLİ OLDU






Yapılan araştırmalar sonucunda kokunun nereden geldiği belli oldu. Verimi ve kalitesinin daha yğksek olduğu için çiftçiler tarafından tavuk gübresinin tercih edildiği öğrenildi. Tavuk gübresinin kullanıldığı yerlerden biri Alibeyköy Mahallesi Mevkii olurken, sadece Alibeyköy Mahallesi değil, İnegöl’ün muhtelif yerlerinde çiftçilerin bu uygulamayı gerçekleştirdiği öğrenildi.

 

KOKUYU RüZGAR YAYIYOR

Çiftçilerin kullandığı tavuk gübresi merkeze uzak olsa da, aşırı sıcak ve rüzgarın etkisi ile koku şehir merkezine kadar gelebiliyor.

 

NE ZAMAN SONLANACA?

Bu bilgilerin akabinde ilçe halkından, “Ne zaman sonlanacak?” soruları ön plana çıkarken, çiftçiler tarafından tarlaya atılan tavuk gübrelerinin kuruması ile kokunun bertaraftı  sağlanmış olacak.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş