Kömür ve kereste sektöründe sıkıntı var

Kömür ve kereste piyasasına ilişkin açıklamalarda bulunan İnegöl Kömürcüler ve Keresteciler Derneği Başkanı Ziya Turan, “Her sektörde sıkıntı olduğu için bizim sektörde de sıkıntı var“ dedi.

Yayınlama: 26.11.2018
738
A+
A-

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan İnegöl Kömürcüler Derneği Başkanı Ziya Turan, “Kerestede ihale fiyatları yükselmeye başladı. Nedeni fazla kesim olmaması. Büyük ihtimalle, kesimlerin çoğu Ocak ayında başlayacak. Kış geçimleri zahmetli olduğu için Orman İşletme toplu malları Ocak ayına bıraktı. Fiyatlar 2. Sınıflarda çok yüksek. 3. Sınıflar 500-600 TL arasında. 2. Sınıflar bu hafta 800 TL’ye gitti. Satışlarda 1400’e veren var, müşterisine göre. Ödemeler 1,5 yıldı, şimdi biraz geriye çekildi. Ödemelerde geriye çekilme var. Dayanacak güç kalmadı insanlarda. Esnafımız sıkıntıda. Uzun vadeli satışlar azaltılmaya başladı. Ürünlerde %15 zam ve vadelerde düşme var. Esnafımıza Allah iş rastlığı versin. Her sektörde sıkıntı olduğu için bizim sektörde de sıkıntı var. Kış sezonunda duraklama oluyor, inşallah aşacağız. Ama nereye kadar onu bilmiyoruz” dedi.

 

KÖMÜRDE TALEP YOK






Kömürde talep olmadığı için fiyatlarda değişiklik yok. Havaların iyi gitmesinden mi, sobaların yanmadığından dolayı mı bilmiyorum ama sıkıntı var. Fiyatlarımızın bu sene gider, dolar aşağı doğru eğilim gösteriyor. Yerli kömürün tonu 1100 TL, soma-kısrak dere serbest. İthal kömürde de 1400 TL’ye kadar değişiyor. Ama tabi ki satışlarda istikrar yok. Kömür aldığımız arkadaşlarda aynı şeyi söylüyor. Talep yok. Sıkıtı esnafımızın her kesiminde var. Yıllardan beri hava kirliliği konumuz vardı. Görüşmeler yapıyoruz. Tunçbilek kömürü İnegöl’e girerse hava kirliliği baya artar. Ama o kömür bir şekilde giriyor. Belediye başkanımıza talepte bulunduk. Tahtaköprü yolunda kamyonları durdurup bakalım. İnegöl bizim” diye konuştu.

 



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş