Köylerden şehri merkezine; ‘Köy ekmeği’

Ülke genelinde şehir merkezinde yaşanan birçok vatandaş ekmek ihtiyacını fırınlardan karşılarken, İnegöl’de ise şehir merkezinde ikamet eden vatandaşların bazıları ekmek ihtiyaçlarını kırsal mahallelerden karşılıyor.

Yayınlama: 09.12.2020
1.263
A+
A-

Türkiye genelinde şehir merkezinde ikamet eden vatandaşların birçoğu, ekmek ihtiyacını fırınlardan karşılıyor. İnegöl’de ise kırsal mahalleler ile bağı olan vatandaşlar, ekmek fırınlarını değil de kırsal mahalleleri tercih ediyor.

 

İnegöl’e bağlı kırsal Çitli Mahallesi’nde vatandaşlar hem kendileri için hem de şehirdeki yakınları için köy ekmeği pişiriyor.






 

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan kırsal Çitli Mahallesi sakinlerinden Mehmet Öztürk, şu ifadeleri kullandı:

 

“Yıllardan beridir sadece bizim köyümüzde değil, İnegöl’ün birçok köyünde köy ekmeği pişiriliyor. Özenle pişirilen ekmeklerin bir de hazırlanış süreci var. Hamurunun bekletilmesi, ardından fırının yakılması, özenle pişmesinin takip edilmesi gibi birçok evre var. Köyümüzde de annelerimiz, kardeşlerimiz yıllardır özenle pişirdiği ekmekleri sadece kendileri tüketmiyor. Aynı zamanda şehir merkezinde ikamet eden kardeşlerimizin de bazen siparişleri oluyor. Onlar da köy ekmeğini tercih ediyor”

 

Öztürk, köy ekmeğinin yıllar sonra daha fazla önem kazanacağını belirterek, sözlerini şu ifadelerle tamamladı:

 

“Her zaman eskiye özlem vardır. Yıllar sonra ben eminim ki köy ekmeğine olan talep daha da artacak. Kırsal her zaman doğal ve temizdir. İnsanlarımız da bunun farkında. Bu nedenle önümüzdeki yıllarda köy ekmeğinin daha fazla talep göreceğini söyleyebilirim. Çitli Köyü olarak da her zaman kardeşlerimizin taleplerini karşılıyoruz ve karşılamaya da devam edeceğiz”

 

HABER: SERHAT ÇİÇEK



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş