KÜLTÜR SANAT ETKİNLİKLERİ BAŞLIYOR

İnegöl Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramına özel olarak hazırladığı programlar ile İnegöllü çocukların karşısına çıkmaya hazırlanıyor.

Yayınlama: 18.04.2017
1.129
A+
A-

Kültür ve sanatı şehrin her yerine yayarak zamanın dolu dolu yaşanmasını sağlayan İnegöl Belediyesi, İnegöl halkının sosyal hayatını renklendiren çalışmalara imza atmaya devam ediyor. Konserlerden, tiyatro oyunlarına, söyleşilerden seminerlere, sergilerden imza günlerine kadar pek çok alanda farkındalık ortaya koyan etkinlikler ile İnegöl halkını buluşturmayı başaran İnegöl Belediyesi 23 Nisan Çocuk Bayramı dolayısıyla birçok etkinliğe imza atmaya hazırlanıyor.

 

Hafta boyu devam edecek etkinlik ve aktiviteler ile çocukların doyasıya eğlenmesinin hedeflendiği programlar hakkında açıklama yapan Belediye Başkanı Alinur Aktaş, “Hizmet ağımızı şehrin dört bir tarafına yayarak yaşamaktan mutluluk duyulan bir şehri yeniden imar etmek için çalışmalarımızı sürdürürken, kültür sanat alanında her yaştan vatandaşın katılımlarıyla hayatı renklendirmeye çalışıyoruz. Her hafta çeşitli etkinlikler ile 7’den 77’ye vatandaşlarımızı kültür sanat ile buluşturmaya devam eden belediyemiz 23 Nisan’a özel birbirinden güzel programlar ile çocuklarımızın karşısına çıkmaya hazırlanıyor. Çocuklarımızın bayramı olan 23 Nisan’ı doyasıya kutlamak için yapacağımız birbirinden güzel etkinlik ve aktivitelere tüm İnegöllü çocuklarımızı ve yetişkinlerimizi bekliyoruz” şeklinde konuştu.






 

OYUNCAK SERGİSİ

İnegöl Belediyesi olarak 23 Nisan Çocuk Bayramına özel yapacağımız ilk etkinliğimizi Kent Müzemizde gerçekleştireceğiz diyen Başkan Aktaş, “Uludağ Üniversitesi İnegöl Meslek Yüksekokulu Hocalarından Emre Bozdemir İle Geleneksel Oyuncaklar ve Oyunlar konulu sergi ve atölye çalışması ile karşınızda olacağız. Bu güzel sergimizin açılışını 19 Nisan Çarşamba günü saat 14.30’da gerçekleştireceğiz. Çocuklarımızın hoş bir vakit geçirmelerini sağlayacak bu sergimize tüm çocuklarımızı bekliyoruz. Sergimiz 23 Nisan Pazar gününe kadar Kent Müzesi Sergi Salonunda açık olacak. Ayrıca Kutlu Doğum Haftasına özel olarak gerçekleştireceğimiz kadınlar tasavvuf müziği konserimizde yine Çarşamba günü Müze Konferans Salonunda saat 14.00’de İnegöllü bayanlarımızın beğenisine sunulacak. ”

 

ÇOCUK KOROSU KONSERİ

Çocuklarımızın özgüven kazanmalarına yönelik olarak oluşturduğumuz Türk Sanat Müziği Çocuk Korumuz güzel bir konser ile karşımıza çıkacak diyen Aktaş, “21 Nisan Cuma günü saat 20.00’de Müze Konferans Salonunda sahne alacak koromuzun seslendireceği birbirinden güzel eserlerle bizlere unutulmaz bir gece yaşatacaklarına yürekten inanıyorum. 7- 11 yaş arası 30 çocuktan oluşan koromuzun sahne alacağı bu konseri İnegöllü hemşerilerimizin kaçırmamasını dilerim. Ayrıca cumartesi günü tertiplediğimiz Bursa Hayvanat Bahçesi gezisi ile çocuklarımız bu emeklerinin karşılığında belediyemiz tarafından ödüllendirilecekler. Bu tür sanatsal etkinliklerimize tüm çocuklarımızı bekliyoruz.”

 

İBİŞİN SINAVI ÇOCUK TİYATROSU

Her yaş grubuna uygun olarak sahnelediğimiz çocuk tiyatroları ile İnegöllü çocuklarımızın zamanlarını en güzel şekilde geçirmelerini sağladıklarını belirten Aktaş, “Bu kapsamda 22 Nisan Cumartesi günü saat 15.00’de Müze Konferans Salonunda İbişin Sınavı çocuk tiyatrosu ile İnegöllü çocukların karşısında olacağız. Çocuklarımızın gelişimine önemli bir katkı olacağını düşündüğümüz bu görsel oyunlar ile çocuklarımızın bugününü ve geleceğini olumlu bir şekilde şekillendirdiğimizi düşünüyoruz.”

 

10D SİNEMA GÖSTERİLERİ

Çocuklarımızın bu anlamlı günü doyasıya yaşamaları için 22 Nisan Cumartesi günü Heykel önünde 10D sinema gösterimi yapacaklarını da belirten Aktaş, “Saat 11.00 – 17.00 saatleri arasında çocuklarımız beğeni ile takip ettikleri animasyon çizgi filmlerini izleme fırsatına kavuşacaklar. Yetişkinlerin dahi ilgiyle takip edeceği 10D sinema gösteriminde amaç çocuklarımızın eğlenceli bir gün geçirmelerinin yanı sıra son teknolojilerle tanışmalarının sağlanması. Çocuklarımızı 5’er dakikalık 3 farklı film bekliyor. Çikolata fabrikası, roller coaster ve jurassic park. Etkinlik kapsamında ayrıca alandaki çocuklarımıza özel yüz boyama etkinliği yapılacak olup çocuklarımıza çeşitli hediyeler de verilecek. 23 Nisan çocuk etkinlikleri kapsamında 4 eski beldemizdeki çocuklarımızın da eğlenceli ve bilgilendirici bir gün geçirmeleri amacıyla saat 10:00-13:00 arası Tahtaköprü ve Cerrah mahallelerinde; saat 14:00-17:00 saatleri arasında ise Kurşunlu ve Yeniceköy mahallelerinde 10D sinema gösterimi yapılacak. Çocuklarımız eğlenmenin yanı sıra son teknoloji ile tanışacaklar. Çocuklarımızın doyasıya eğlenecekleri bu güzel aktiviteyi gerçekleştirdiğimizden dolayı mutlu olduğumuzu özellikle belirtmek istiyorum.”

 

BİZİM KONAK YETİŞKİN TİYATROSU

Sanat yönetmenliğini Cumhur Seval(Teyo Emmi), yönetmenliğini Semih Yetimoğlu, sahne amirliğini Ercan Seval ve sahne tasarımını Yakup Çağlayan’ın yaptığı Bizim Konak Yetişkin Tiyatrosunun Erzurum Şehir Tiyatrosu tarafından  Cumartesi akşamı saat 20.00’de Müze Konferans Salonunda sahneleceğini belirten Aktaş, “Dönem dönem ortaya koyduğumuz tiyatro oyunları ile İnegöllü hemşerilerimizin hayatlarını renklendirdiğimizi düşünüyorum. Özellikle Geleneksel Türk tiyatromuzdan, orta oyun ve seyirlik oyun örnekleriyle kültürel kimliğimizin gelecek nesillere aktarımını sağlamaya çalışıyoruz. Şimdiden bizlere güzel bir gece yaşatacaklarına inandığımız bu tiyatro oyununa tüm İnegöllü hemşerilerimizi beklediğimi buradan belirtmek istiyorum”

 

Aktaş son olarak, Bu hafta dolu dolu gerçekleştireceğimiz etkinlikler ile sosyal hayatımızı renklendireceğimize yürekten inanıyorum. Tüm İnegöllü çocuklarımızı ve yetişkinlerimizi bu güzel programlarımıza bekliyoruz. Yılmadan, usanmadan 7’den 77’ye vatandaşlarımızı kültür sanat ile buluşturmaya devam edeceğiz. Bizler, kültür ve sanat aracılığıyla aklımızın, ruhumuzun zarafet kazandığına inanıyoruz. Bu zenginliği korumak, sanat aracılığıyla ifade edilmesine zemin hazırlamak için gayret ediyoruz” dedi.

 

KURUM BÜLTENİ



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş