Kurbanlıklar görücüye çıktı

İnegöl’de kurbanlar görücüye çıkmaya başladı. Fiyatlar geçen seneye göre farklılık gösterirken, pazarın en tonajlı hayvanı ise 1 ton 200 kilo ile ‘Kral’ isimli tosun oldu.

Yayınlama: 01.07.2020
996
A+
A-

İnegöl Hayvan Pazarı’nda kurbanlıklar görücüye çıktı. Fiyatların geçen seneye göre fazla farklılık göstermemesi ise vatandaşların yüzünü güldürdü.

 

FİYATLAR HEMEN HEMEN AYNI






Ağrı’dan İnegöl’e kurbanlık getiren Gökhan Muhsin isimli vatandaş, fiyatlarda sıkıntının olmadığını belirterek, şu ifadeleri kullandı.

 

“Biz herhangi bir fiyat farkı ile gelmedik. Geçen yılın aynı fiyatları ile geldik. Hayvanlarımız Ağır Eleşkirt yayla malı. 3-4 senedir Kurban Bayramı nedeni ile hayvanlarımızı satmaya geliyoruz. Hayvanı alıyoruz besliyoruz, getirip 3-5 kuruş karımızı koyup, satıp gidiyoruz. İnegöl’de duyuyoruz hayvan pazarlarının coştuğunu söylüyorlar. Geçen yıl ile fiyatlarımız hemen hemen aynı. Biraz fiyat farkı olabilir. Hayvan başına 500-1000 liraya kadar çıkabiliyor. Bu da yem fiyatları ve saman fiyatlarından kaynaklanıyor. Zaten bunu bilmeyen yok. Ona istinaden geçen senenin fiyatlarına göre değişebiliyor”

 

FİYATI 22 BİN TL

Pazarın en tonajlı hayvanı olan ‘Kral’ isimli kurbanlığın 22 bin lira fiyatı olduğunu belirten Muhsin,

 

“Kral bu sene şimdiye kadar hayvan pazarına gelenlerin arasında en büyük hayvanımız. Kral bir tonun üzerinde, 1 ton 200 kilo civarında geliyor. Kralın fiyatı 22 bin lira” dedi.

 

TEK SIKINTI PANDEMİ

Muş’tan İnegöl’e kurbanlık getiren Fatih Suna ise, şu şekilde konuştu;

 

“Geçen seneye rağmen aynı fiyatlar hemen hemen. Vatandaş geliyor soruyor, geçen seneye rağmen fiyatları söylediğimizde hemen hemen aynı diyorlar. Bir sıkıntı şuanda gözükmüyor. Bir tek sıkıntı hastalık. Bu nedenle vatandaşımız biraz tedirgin”

 

HABER: SERHAT ÇİÇEK



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş