KURSiYERLER KURBANA HAZIR

İnegöl Halk Eğitim Müdürlüğü tarafından her yıl düzenlenen kurban kesim kursu uygulamalı mezbahane eğitimiyle son buldu.

Yayınlama: 07.08.2019
391
A+
A-

Kurban Bayramı öncesinde İnegöl Halk Eğitim Müdürlüğü tarafından her yıl düzenlenen kurban kesim kursu bu sene de 35 kursiyerin katılımıyla gerçekleşti. Çalışmayı 3 aşamayla bitiren halk eğitim müdürlüğü kursun son gününde, kursiyerleri mezbahaneye götürerek uygulamalı kesim eğitimi verdi.

 

ÇALIŞMAMIZI 3 AŞAMAYLA BİTİRİYORUZ






İnegöl Halk Eğitim Müdür Yardımcısı Bahri Aydın 20 saatlik olan kurban kesim kursunun sona geldiğini belirterek, “ Çalışmamızı 3 aşamayla bitiriyoruz. İlk aşamasını dün akşam ilçe müftülüğümüzde kurban kesiminin dini boyutları hakkında, ilçe vaazımız Ömer Faruk Atan hocamız bizleri bilgilendirdi. Daha sonra iş güvenliği ve işçi sağlığıyla ilgili nasıl bir tedbir alabileceklerini kursiyerlerimize aktardık. Bugün ise kurbanın kesiminde havanın nasıl yatırılacağını ve hangi tekniklerle kesileceğini arkadaşlarımıza uygulamalı olarak gösterdik. Ardından canlı bir şekilde hayvan kesimini ve parçalanmasını gösterdik” ifadelerini kullandı.

 

HAYVANA EZİYET EDİLMESİN

İnegöl Belediyesi Veteriner Hekimi Musa Subaşı ise, “Katılımcılarımıza ve kursiyerlerimize en basit teknik olan Alman bir veteriner hekim tarafından bulunan Rueff yöntemi denilen tekniği kursiyerlerimize uygulamalı olarak gösterdik. Normalde hayvanı muayene etmek için kullanılan bu teknik, kesimde de kolaylık sağladığı için bu yöntemi gösterdik. Kurban kesim kursu, halk eğitim müdürlüğümüzün yapmış olduğu meslek edindirme kursları arasında bulunan kurslarından birisi. Biz de eğitimci veteriner hekim olarak kursla alakalı bilgilendirme çalışmalarını yerine getiriyoruz. Kurban kesiminde dikkat edilmesi gereken hususlardan en önemlisi hayvana eziyet edilmemesidir. Biz de zaten kursiyerlerimize burada bunu anlatıyoruz. Bu teknikle hayvanın etrafında çok kişinin bulunmaması, hayvana yüksek sesle bağırarak veya sert hareketle bulunarak yatırmak yerine birçok iple orasını burasını bağlayıp hayvanı strese sokmak yerine, basit bir yöntemle iki kişinin hatta tek kişinin rahatça hayvanı yatırabileceğini anlattık. Uygulamalarda faydalarını göreceklerdir” şeklinde konuştu.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş