‘Leylek Suyu’ vatandaşların akınına uğradı

İnegöl’e bağlı kırsal Fevziye Mahallesi’nde bulunan ‘Leylek Suyu’ kaynağı, vatandaşların akınına uğruyor. Birçok vatandaş özel izinlerle buradan su almak için farklı şehirlerden geliyor.

Yayınlama: 18.05.2020
9.246
A+
A-

İnegöl’e bağlı Kırsal Fevziye Mahallesi’nde bulunan Leylek Suyu, birçok vatandaşın akınına uğruyor.

 

Yılın belirli aylarında akan ve ismine ‘Leylek Suyu’ denilen doğal tatlı su, sadece İnegöllülerin değil birçok vatandaşın dikkatini çekiyor. Sokağa çıkış yasağı bulunmasına rağmen, ilçe dışında ikamet eden vatandaşlar, alınan özel izinlerle Leylek Suyu için Fevziye kırsal Mahallesi’ne geliyor.






 

Damacana ve küçük bidonlarla bölgeye akın eden vatandaşlar, sularını buradan temin ediyor. Şifalı olduğuna da inanılan Leylek Suyu, özellikle aşırı soğuk olduğu ve doğal tatlılığı nedeni ile tercih ediliyor.

 

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, şu ifadeleri kullandı:

 

“İnegöl’ümüz her zaman söylemiş olduğumuz gibi renkli bir çiçek bahçesi. Gerçekten çok güzel doğal güzelliklerimiz var. Doğal güzellikleri bünyesinde barındıran kırsal alanlarımız var. Bu alanlarımızdan biri de Fevziye Mahallesi. Fevziye Mahallesi’nde bulunan ve ‘Leylek Suyu’ olarak adlandırılan doğal kaynak suyu, her kesimin dikkatini çekiyor. Yılın belirli aylarında akan doğal kaynak suyu, sadece ilçemizdeki vatandaşların değil, ilçe dışından gelen vatandaşlarımızdan da ilgi görüyor” dedi.

 

HABER: SERHAT ÇİÇEK



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş