MANAVLAR BİRLEŞİYOR

İnegöl Manavlar Kültür ve Yardımlaşma Derneği, çeşitli nedenlerden dolayı ayrılıklar yaşamış ve akabinde İnegöl Yerel Kültür Derneği kurulmuştu. Yaşanan ayrılığın ardından 2 dernek olarak faaliyetlerini sürdüren Manav derneklerinin yöneticileri bir araya gelerek birleşme kararı aldı.

Yayınlama: 17.02.2017
815
A+
A-

Geçtiğimiz yıllarda dev bir kongre ile kurularak önemli çalışmalara imza atmaya başlayan İnegöl Manavlar Kültür ve Dayanışma Derneği içerisinde yaşanan anlaşmazlıklar yeni bir oluşum kurulması yoluna götürmüştü. Bunun neticesinde ise İnegöl Yerel Kültür Derneği meydana gelmişti.

 

2 farklı çatı altında süren faaliyetler, önceki akşam derneklerin bir araya gelmesi ile son buldu. Dernek yöneticileri, önceki akşam Orhan Köfte’de istişare toplantısı gerçekleştirdiler.






 

İnegöl Yerel Kültür Yönetim Kurulu ve İnegöl Manavlar Kültür ve Dayanışma Derneği Yönetim Kurulları, gerçekleştirdikleri istişareneticesinde iki derneğin birleşmesi kararınıalındı. Buna göre İnegöl Yerel Kültür Derneği’nin feshedilerek yönetiminin ve üyelerinin İnegöl Manavlar Kültür ve Dayanışma Derneği’ne geçişi sağlanacak.

 

İnegöl Manavlar Kültür ve Dayanışma Derneği’nin isminin ise İnegöl Manav Muhacir Yörük Derneği olarak değiştirileceği öne sürülüyor. Dernek fesih işleminin ardından yeni bir kongre yapılması da gündemde olan konular arasında yer alıyor.

 

Konu ile ilgili sosyal medya hesabı üzerinden açıklamalarda bulunan İnegöl Manavlar Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Erdoğan Kızmaz, “İnegöl Manavlar Kültür ve Dayanışma Derneği ve Yerel Kültür Derneği yönetim kurulları ile birlikte yaptığımız istişareler sonucu, Ertuğrul Gazi’nin,Hayme Ana’nın torunları olarak,bir ve beraber olmaktan başka bir çare olmadığı sonucuna ulaşarak,kutlu yolculuğa birlikte yürüme kararı aldık.Manav-Yörük-Muhacir camiasına hayırlı olsun.Allah yolumuzu ve hizmetlerimizi daim eylesin.Bir ve beraber olma yolundaki çabalarından dolayı Yerel Kültür Derneği yönetim kuruluna ve Manavlar Derneği yönetim kurulu arkadaşlarıma teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.

 

HABER: SERHAT ÇİÇEK



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş