MEHMET DöNGEL MERKEZ BANKASINININ FAiZ iNDiRiMiNi DEĞERLENDiRDi

Merkez Bankası yeni yönetimi tarafından alınan faiz indirimi kararı sonrasında İnegöl MÜSİAD Başkanı Mehmet Döngel yaptığı açıklamada; “Ülkemiz ekonomisinin tüm aktörleri adına sevindirici bir gelişmedir” dedi.

Yayınlama: 25.07.2019
854
A+
A-

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, Para Politikası Kurulu’nun Temmuz ayı toplantısında alınan faiz kararı sonrası Dolar’ın düşüşe geçmesiyle alakalı açıklama yapan Mehmet Döngel, “Merkez’in bu tutumu yeni Türkiye’de yeri olmayan yüksek faiz, yüksek üretim maliyeti ve düşük yatırım tuzağına daha fazla düşülmeyeceğini gösteriyor. MÜSİAD olarak, TCMB’nin bu kararının bankaların mevcut faiz oranlarına yatırımcı lehine hızlı bir şekilde yansımasını temenni ediyoruz. Zira bankalar tarafından kullandırılan kredilerin maliyetleri düşmedikçe, ekonomik aktivitedeki canlılığın sürdürülebilir olması mümkün değildir. Önümüzdeki süreçte kademeli bir şekilde daha alt seviyelere çekilmesini beklediğimiz faiz oranlarının yanı sıra, ekonomi yönetimince iç talebi 
canlandırmaya yönelik alınan diğer önlemlerin, bilhassa yılın son çeyreğinden itibaren ekonomiye olumlu yansıyacağını düşünüyoruz.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş