Meslek Liseleri’nde ayakkabıcılık bölümü açılmalı

Ayakkabıcılık mesleğinin bittiğini belirterek açıklamalarda bulunan Ayakkabı İmalatçısı Sezai İleri,” Meslek Liselerinde bu tür mesleki bölümlerin açılmasını istiyoruz. İnşallah bu dileklerimiz yerine gelir, bizde elimizden ne geliyorsa yardımcı olmaya hazırız” dedi.

Yayınlama: 11.05.2018
899
A+
A-

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Ayakkabı İmalatçısı Sezai İleri,“Ayakkabıcılı mesleği İnegöl’de bitmek üzere. Artık son olarak bizler kaldık. Bizlerde babadan oğla devam ettiriyoruz mesleğimizi. Mesleğimiz 1970’lerde mesçilik ile devam ediyordu, bugün 2 tane ağabeyi kaldı. İkisi de 60 yaşın üstünde ağabeylerimiz. Şimdi ayakkabıcı olarak ta  2 dükkan kaldık. İmalat olarak sıfırlamaya başladık. Mesleğimiz yavaş yavaş bitiyor. Buna bir önlem alınması gerekiyor. Baktığımız zaman esnaf odalarımızda ayakkabıcılar kalmadı, terziler odası ile devam ediyoruz. Bunun için gelen çırak gelmiyor, kaçıyor. Çıraklarımız kaçıyor. Okul var, şu var bu var derken gidiyorlar. Genel şunu da söylüyoruz Esnaf ve Sanatkârlar Odasına, bu işler ile ilgili keşke bir okulumuz olsa da bizde yardımcı olsak. Bu meslek Peygamber Efendimizden gelen bir meslek. Hz. İbrahim’den gelen meslekler. İnegöl gibi 300 bin nüfuslu bir ilçede bitmesi hepimizi üzüyor. İnegöl’e baktığımız zaman potansiyel %70’i mobilya sektörüne bağlı. Ama tek mobilyacılık ile değil İnegöl’ün bu meslek açısından, aşçılık, terzilik açısından bir adım atılması lazım. Çünkü her gün nüfusumuz artıyor. Bunun için mesleklerimizin dahi düştüğü bir yerde bizim kendimizi de mesleğimizi de kurtarmamız gerekiyor. Meslek Liselerinde bu tür mesleki bölümlerin açılmasını istiyoruz. İnşallah bu dileklerimiz yerine gelir, bizde elimizden ne geliyorsa yardımcı olmaya hazırız” ifadelerini kullandı.

 

PİYASADA İŞLER GÜZEL






“Bütün kış bütün esnafın olduğu gibi bizimde işlerimiz durgundu” diyerek konuşmasını sürdüren İleri,”Yağmurun yağmaması, soğuk havaların hissedilmemesinden dolayı kışlıklarda satışlarımız azdı. Ama tabi yaz itibariyle işlerimiz açılmaya başladı. Tüm esnafın gördüğümüz kadarı ile işleri açıldı. Düğün sezonunun açılması, havaların ısınması ile birlikte işler hamdolsun açıldı. Yazın ayakların terlememesi nedeni ile daha çok ince tabanlı ayakkabı, deri olan ayakkabı ürünlerinde, biraz daha yazlık ürünlerde işlerin artmasının sebebidir. Gelen zamlar var doları yükselmesi nedeniyle. Bu bizi de etkiliyor tüm piyasayı etkilediği gibi. Piyasalarda çok yüksek bir zam yok. Hammaddenin yurt dışından gelmesi etkiliyor, bu vesile ile ufak tefek zamlar oluşuyor. İşlerin böyle gitmesi zamları çok etkilemez, sıkıntı olmaz Allah’ın izni ile” dedi.

 

UCUZ ÜRÜN AYAK HASTALIKLARINA NEDEN OLUR

Tüketicilere bilgi veren İleri,” Yaz mevsiminde vatandaşlarımızın %100 deri olan ürünleri alması gerekiyor. Kösele tabanlı, köseleye yakın tabanları kullanması şarttır. Vatandaşımız ayakkabı alırken, satıcıdan içi ve dışının deri olmasını talep etmelerini istiyoruz. Piyasa gezen ucuz ürün ayakkabıları tavsiye etmiyoruz. Ayak terlemesi, ayak kokusu ve ayak hastalıklarının bir numaralı sebebidir ucuz ayakkabı. Bunu özellikle bilinçli tüketiciden, müşterilerimizden istiyoruz.20-30 TL’lik ayakkabı alacağına, 50 lira daha versin deri ürün alsın. Çünkü bu ucuz ayakkabıların hepsinde kanserojen madde var” şeklinde konuştu



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş