MEZBELELiK Mi? TüRBE Mi?

İnegöl’e bağlı kırsal Sarıpınar Mahallesi’nde ormanlık alanda bulunan Gençali Sultan Türbesi, bakımsızlık nedeni ile mezbeleliğe döndü. Restorasyonu 2015 yılında yapılan Türbe’nin civarında, bazı şahısların içki içtiği iddia edildi.

Yayınlama: 15.05.2019
1.435
A+
A-

İnegöl’e bağlı kırsal Sarıpınar Mahallesi’nde ormanlık alanda bulunan Gençali Sultan Türbesi, bakımsızlıktan mezbeleliğe döndü.

 

Restorasyonu 2015 yılında Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan Gençali Sultan Türbesi, Sarıpınar Mahallesi’nin ormanlık alanında bulunuyor. Mahallenin en üst kısmında bulunan Türbe, vatandaşların iddiasına göre içki içen vatandaşların uğrak yeri oldu.






 

Gençali Sultan Türbesi’nde içki içildiği iddasını duyan ilçemizdeki bir grup gazeteci, içki içen vatandaşları görüntülemek için gece saatlerinde bölgeye gitti. Bölgede nöbet tutan gazeteciler, bir süre bekledikten sonra kimsenin gelmediğini görünce türbe içinde incelemelerde bulundu.

 

TÜRBE MEZBELELİĞE DÖNDÜ

Türbe içerisinin taşların çıkması ve kimsenin ilgilenmemesi nedeni ile türbenin iç tarafı mezbeleliğe döndü. Daha önce Türbe içerisinde bulunan eşyaların da yerinde olmadığı anlaşıldı.

 

DAHA ÖNCE DE AYNI ÖRNEKLER VARDI

Daha önce de Kurşunlu’da bulunan Bakmaca Dede Türbesi’ne giren kimliği gelirsiz şahıslar, türbe içerisinde bulunan sarıkla dalga geçerek içki içtikleri görüntüleri sosyal medyadan paylaşmışlardı.

 

OLAY

Kimliği belirsiz kişiler, türbe içine girerek içki içmeye başladı. Türbe içerisinde içki için şahıslar daha sonra Bakmaca Dede’nin kabri üstüne yattılar. Kafasına takke geçiren bir kişi ise bir yandan da insanların dini değerleri ile dalga geçti. İçki için şahıslar daha sonra ise Bakmaca Dede Türbesi içerisinde bulunan sarığı da alarak dışarı çıktı. Eline bir de tespih alan şahıs, dalga geçmeye böylelikle devam etti ve üstüne bir de hatıra fotoğrafı çektirdi.

 

HABER: SERHAT ÇİÇEK



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş