MHP Osmangazi’den Diyanete çağrı

MHP Osmangazi İlçe Başkanı Seyfi Seyfioğlu, 15 Temmuz Demokrasi Alanı’nda Diyanet Vakfı tarafından yapılmak istenen binaya tepki gösterdi. Seyfoğlu, kamuoyunun yeni bir bina değil meydanın genişletilmesini istediğini bildirdi.

Yayınlama: 06.05.2020
1.130
A+
A-

 

MHP Osmangazi İlçe Başkanı Seyfi Seyfioğlu, 15 Temmuz Demokrasi Alanı’nda Diyanet Vakfı tarafından yapılmak istenen binayla ilgili açıklamalarda bulundu. 

 






Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan MHP Osmangazi İlçe Başkanı Seyfi Seyfioğlu, “2015 yılında dönemin Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’nin onayı ile Bursa Osmangazi Şehreküstü meydanında bulunan Bursa İl Müftülüğü binasının yıkılıp, bulunduğu mevkiiyi meydana eklemek istemişlerdir. Ancak 2015 yılında başlanan ve  2017 yılında yapımı tamamlanarak şu an faaliyette bulunan İstanbul yolu güzergahında ki Bursa İl Müftülüğü binası 3000 kişilik camii, 800 kişilik konferans salonu, lojmanlar ve sosyal tesisler ile birlikte hizmet vermektedir. Buna rağmen Bursa Müftülüğü mevzuattaki yasal boşluklardan yararlanarak yıkılan yere tekrar aynı şekilde müftülük binası yapmak istemektedir.

Dolaysıyla Şehreküstü’de yıkılan Müftülük binasının yerine tekrardan bir bina inşa etmek ile birlikte şehrin bütün güzelliklerinin bulunduğu, insanların sosyalleştiği, kaynaşarak bir uyum içinde olduğu meydanın ihtişamı ve görünürlüğü açısından hoş bir görüntü ve izlenim oluşturmayacağı, bahse konu mevkiiye inşa edilecek yeni bir beton yığını yerine, Bursa halkının kaynaşıp, kent insanının kucaklaşacağı, Hanlar Bölgesi’nin girişini oluşturan, Ulucami’nin de önünü açan bu yer, bırakın meydana katılsın, Şehreküstü’ndeki 15 Temmuz Demokrasi Meydanı bu sayede genişleyerek Ulu Caminin silueti ve Şehreküstü Meydanı’nın görünümünün doğal hali ihtişamını koruması gerekmektedir” dedi.

 

Kamuoyunun meydanın genişlemesini istediğinin altını çizen Seyfioğlu , “Unutulmasın ki; Kent meydanları toplumsal yaşamda çok önemli bir role sahiptir ve Meydanlar, kentte kamu iletişimi ve katılımını canlı tutar, sosyal etkileşim için gereken ortamı sağlamaktadır. Buna ek olarak, meydanlar Kentin işleyiş mekanizmasında önemli bir yer tutmaktadırlar. Kent meydanları, sadece insanların siyasi ve kültürel ihtiyaçlarını karşılamaz, aynı zamanda fiziksel ve zihinsel ihtiyaçları da karşılamaktadır. Meydanlar bireylerin sosyalleşmesine, farklı duyguları hissetmelerine neden olmakla birlikte, farklı kültürel geçmişlere sahip bireylerin bir araya geldiği buluşma ve toplanma mekanları olarak da hizmet vermektedir. Bütün bunlar doğrudan bireylerin algısına hitap etmektedir ve onların psikolojik olarak iyi hissetmesini sağlamaktadır. Gündelik hayatta yoğun stres ve trafik karmaşası ile dolu olan modern şehirlerde, bireylerin talepleri doğrultusunda tasarlanan mekanların bulunması vatandaşlık hakkıdır. Kent kamuoyu 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’na yeni bina değil, Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi’nin girişi olan meydanın genişlemesini istiyor. Diyanet İşleri Başkanlığının’ da bu çağrımıza kayıtsız kalmayacağı kanaatindeyiz” cümlelerini kullandı.

 



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş