Mobilya imalatı ve döşeme meslekleri yapanlar dikkat! Artık zorunlu

Yayınlama: 23.06.2023
230
A+
A-

31 Aralık 2021 tarihinde yayımlanan resmi gazete ile Mobilya mesleklerinde çalışanlara da Mesleki Yeterlilik Belgesi zorunluluğu getirildi. İşveren ve çalışanların mağdur olmamalarına yönelik çalışmalarına İnegöl’de başlayan Özgül Belgelendirme firması, bu konuda İnegöllülere yardımcı oluyor.

Geçiş süreci olarak belirlenen 12 aylık sürenin de dolması ile birlikte 2023 yılında hem mobilya imalat hem de döşemede çalışanlar mesleki yeterlilik belgesi zorunluluk kapsamına alındı.






İnegöl mesleki yeterlilik belgelerinin mobilya imalat seviye-4 (rev:01) Türkiye’de yetkisini alan ilk kuruluşun ‘Özgül Belgelendirme’ olduğunu belirten Özgül Belgelendirme Genel Yöneticisi Dr. Oğuzhan Karagül, yetkilendirilme süreçlerinin bir yılı aşkın bir süredir devam ettiğini ve bu süreci başarı ile tamamlayan ilk kuruluş olmalarının İnegöl için gurur verici olduğunu ifade etti.

Konuşmalarını sürdüren Karagül, “Özgül Belgelendirme’nin bu başarılı projesi ile İnegöl mobilya firmalarımız, mesleki yeterlilik belgelendirme hizmetlerine kolaylıkla ulaşabilecek ve şehrin ekonomisi, yine şehrin kendi yerel kuruluşları ile sirküle edilmiş olacak. Süreç tamamlandığında sektör çalışanları, hem üzerlerindeki yasal sorumluluğun gereğini yerine getirmiş hem de AB ülkeleri de dahil olmak üzere yurt dışında tanınırlığı sağlanan bir belge ile mesleklerindeki yeterliliklerini akredite ettirme fırsatını elde etmiş olacaktır” dedi.

HABER: SERHAT ÇİÇEK



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş